WZC ’t Ponton schenkt overschot vaccins aan AZ Damiaan

Jeffrey Roos

Donderdag kregen 27 zorgmedewerkers van het AZ Damiaan hun eerste prik tegen het coronavirus. Dat hebben ze te danken aan WZC ’t Ponton, die de overschot van haar vaccins ter beschikking stelde voor het ziekenhuispersoneel.

De 27 zorgmedewerkers die hun eerste prik kregen zijn mensen van de dienst Spoedgevallen en Intensieve Zorgen en dus allen uit de frontlinie. Spoedarts Tineke Vandenbosch kreeg de eer om als eerste het vaccin toegediend te krijgen. Het was huisarts Jeroen Stubbe die dan weer de eer kreeg om die te zetten. “We zijn het woon-zorgcentrum erg dankbaar dat ze aan ons gedacht hebben”, reageert dokter Vandenbosch.

Woon-zorgcentrum ’t Ponton had uitzonderlijk vaccins over. ““Die werden volgens de afspraak eerst ingezet voor de medewerkers van het triagecentrum en de huisartsen, maar we zijn blij dat we ook het ziekenhuis konden helpen”, zegt directeur Connie Depotter.

Volgende week krijgt het AZ Damiaan de eerste lading van 200 vaccins. De week daarop wordt nog eens hetzelfde aantal geleverd. Dat zorgt ervoor dat ook andere zorgmedewerkers in de frontlinie hun vaccin kunnen krijgen. In het AZ Damiaan zijn momenteel 29 coronapostieve patiënten gehospitaliseerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.