WZC Sint-Jozef schenkt 2.345 euro aan Expertisecentrum Dementie

Een aantal bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum Sint-Jozef mocht samen met Dorine Scharley, diensthoofd bewonerszorg, de cheque van 2345,85 euro overhandigen aan Jurn Verschraegen van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. © PH
Redactie KW

Het Woonzorgcentrum Sint-Jozef zette zich tijdens de Warmste Week opnieuw hard in om geld in te zamelen voor het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Directeur Jurn Verschraegen van het expertisecentrum kwam deze week het team van Sint-Jozef en de bewoners van het WZC persoonlijk bedanken voor de cheque van 2.345,85 euro.

“De Warmste Week is hier erg warm geweest”, vertelt activiteitenbegeleidster Hilde Vergauwe van WZC Sint-Jozef. “We hebben 100 zakken snoep verkocht en heel veel chips, cupcakes, suikerwafels, glühwein, kaarsjes, kerstkaartjes, handdoekmandjes, keramiek, pannenkoeken, soep en oliebollen. Daar zorgden de vrijwilligers voor. We hebben ook genoten van de kerststallententoonstelling, de optredens, de verzoeknummers van DJ Johan, de fotoshoots, het ontbijtbuffet en de kerststukken die geknutseld werden. Het was een week om niet te vergeten.”

Directeur Jurn Verschraegen van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen die de centen persoonlijk kwam ophalen weet heel goed waaraan het geld dit jaar zal besteed worden. “We organiseren eind augustus in de Ardennen een zomerkamp voor kinderen (6 – 21 jaar) van een ouder met (jong)dementie. Tijdens die dagen kunnen ze zich helemaal ontspannen samen met hun broers, zussen, de gezonde ouder of een begeleider. Op dat kamp kunnen ze leeftijdsgenoten en ouders ontmoeten die in een gelijkaardige situatie zitten. Ze krijgen zo de kans om ervaringen te delen of nieuwe kennis op te doen. De ontspannende activiteiten worden begeleid door ervaren zorgverleners. In informatiesessies en gesprekken kan men zijn eigen verhaal kwijt en vragen stellen over dementie en voor jezelf zorgen. Door de steun van de Warmste Week en van Ardennen online kunnen we dit zomerkamp gratis aanbieden aan de deelnemers.”

(PH)

Meer info: www.jongdementie.info of mail/bel naar herlinde.dely@dementie.be of 0477 632 669.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier