Wzc Samen Wakken organiseert hartverwarmend optreden van Yves Myny als steun voor bewoners

Redactie KW

Op vrijdag 20 maart gaf de plaatselijke troubadour en volkszanger Yves Myny een optreden op de parking van het woonzorgcentrum Samen in Wakken. Hij deed dat vrijwillig om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Yves maakt al jarenlang liedjes in het sappig West-Vlaams over verschillende thema’s. Zo schreef hij onder meer nummers over Woaregem Koerse, De Koppenberg, over zijn boezemvriend Tjoane, de markt van Wakken en nog vele andere. “Vroeger speelde ik bij bands als The Officie en Vazie, maar in de loop van de jaren heb ik meer grappige nummers in eigen taal gemaakt”, vertelt Yves.

Enthousiast onthaald

Yves zijn liedjes zijn te vinden op de Facebookpagina Yvie in’t Echt en op YouTube. De regendruppels konden de pret niet bederven en Yves startte zijn optreden met de meezinger Laat de zon in je hart. Het optreden in openlucht werd een mengeling van eigen nummers en medleys van Vlaamse schlagers. De liedjes werden enthousiast onthaald door de bewoners want er weerklonk applaus uit de vele openstaande ramen. Sommigen zongen en wiegden mee op de tonen van Will Tura en Lucy Loes en ook nonkel Bobs Vrolijke vrienden werd hartelijk onthaald. De volkszanger sloot zijn optreden af met de meezinger Tis moeilijk bescheiden te blijven.

Sommigen zongen en wiegden mee op de tonen van Will Tura en Lucy Loes.
Sommigen zongen en wiegden mee op de tonen van Will Tura en Lucy Loes.© BB

Yves doet dit vrijwillig om de bewoners een hart onder de riem te steken. Om het optreden zo toegankelijk mogelijk te maken gaf hij zijn optreden langs beide zijden van het woonzorgcentrum. Om 14.30 uur achteraan de binnentuin en om 15 uur vooraan aan de parking weerklonken zijn mooie akkoorden.

Naast dit unieke concert is er nog veel solidariteit van onze medemens. Zo brengen families massaal pakketjes en cadeautjes binnen voor de bewoners: druiven, wijn, bloemen, tekeningen… Vrijwilligers helpen met het zelf naaien van mondmaskers. Verder is er ook digitale steun voor de bewoners: ze leren de mensen Skypen met hun familieleden en maken de bewoners wegwijs in de digitale wereld.

Er was eerder deze week ook een leuk initiatief van de gemeentelijke basisschool De Wegwijzer, want de leerlingen van het lager onderwijs kwamen krijttekeningen maken op de parking om zo de bewoners te entertainen. Verder worden de betrokken families op de hoogte gehouden met foto’s en filmpjes op Facebook van de dagdagelijkse activiteiten.

De liedjes werden enthousiast onthaald door de bewoners want er weerklonk applaus uit de vele openstaande ramen.
De liedjes werden enthousiast onthaald door de bewoners want er weerklonk applaus uit de vele openstaande ramen.© BB

Het zijn maar enkele van de vele voorbeelden waarop medewerkers, de buurt en families hun goed hart tonen en op een positieve manier met deze crisis omgaan. De solidariteit onder het personeel en de bewoners in het woonzorgcentrum Samen in Wakken is groot in deze moeilijke periode. Per leefgroep worden dagelijks heel wat activiteiten georganiseerd: er worden allerlei spelletjes gedaan met de bewoners, er werden pannenkoeken gebakken, een uitgebreid ontbijt voor alle bewoners werd met veel liefde klaargemaakt, er is geknutseld voor het paasfeest… Het personeel houdt er de moed in, probeert er in een positieve sfeer het beste van te maken en staat dagelijks met het voltallige team paraat in deze toch wel onzekere tijden.

Yves kan je boeken via 0477 18 30 06, de Facebookpagina Yvie in ‘t echt en www.yvesmyny.be.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.