https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

WZC Riethove Oudenburg laat geen bezoek meer toe

Bezoek bij WZC Riethove is niet meer welkom tot 15 februari.© LI
Bezoek bij WZC Riethove is niet meer welkom tot 15 februari.© LI
Redactie KW

Door de stijging van de besmettingscijfers in West-Vlaanderen neemt het woonzorgcentrum Riethove de harde beslissing om de deuren te sluiten voor bezoekers, dit al zeker tot de vaccinatie van zowel bewoners als personeel is afgerond.

“We beseffen dat deze bezoekstop een ingrijpende beslissing is. Rekening houdend met de snelle verspreiding van zowel de Britse als Zuid-Afrikaanse variant is het risico op een uitbraak reëel. Er zal daarom een volledige bezoekstop worden doorgevoerd vanaf zondag 24 januari tot minstens 15 februari”, meldt schepen van Sociale Zaken en Welzijn Romina Vanhooren.

Cruciale fase

“De meer besmettelijke Britse en Zuid-Afrikaanse varianten maken hun opmars in de omliggende steden en gemeenten. “We zitten in woonzorgcentrum Riethove in een cruciale fase. De bewoners en personeelsleden mochten ondertussen hun eerste vaccinatie ontvangen, maar ook het tweede vaccin moet kunnen volgen om maximale bescherming te hebben. Daarom is in overleg met de coördinerende artsen beslist om een volledige bezoekstop door te voeren tot minstens 15 februari. Om bewoners toch contact met hun familie te laten houden, zal er maximaal worden ingezet op skype- en babbelboxmomenten”, legt Romina Vanhooren uit.

“Sinds de uitbraak van de coronacrisis is er tot op vandaag geen enkele besmetting vastgesteld bij de bewoners. De strikte maatregelen hebben hun vruchten duidelijk afgeworpen. We nemen deze weldoordachte en ingrijpende beslissing vanuit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel om de vaccinatiecampagne tot een goed einde te kunnen brengen. Sinds 11 januari kregen de bewoners een eerste vaccinatie toegediend, wat hun weerstand al enigszins zou moeten verhogen, maar we weten dat er een tweede vaccin nodig is om een maximale bescherming te hebben. Bovendien belet het vaccin niet dat je nog kan worden besmet en het virus kan doorgeven”, drukt burgemeester Anthony Dumarey bezorgdheid uit.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.