WZC Riethove helpt bewoners skypen

Goed nieuws voor het personeel van wzc Riethove. Zondag worden alle bewoners getest. © LIN
Redactie KW

Het personeelsteam van woonzorgcentrum Riethove in Oudenburg zal bewoners uit hun isolement proberen te helpen door te skypen met het thuisfront. Zo kunnen ze toch visueel contact krijgen met hun familie, die dan met eigen ogen ziet hoe het er in het rusthuis aan toegaat en hoe iedereen het stelt.

Door het bezoekersverbod is het in alle woonzorgcentra niet meer mogelijk om fysiek in contact te komen met de bewoners. Schepen Romina Vanhooren (Open VLD), bevoegd voor senioren: “Om bewoners in contact te brengen met het thuisfront nemen we de tijd om hen – naast de klassieke telefoongesprekken – kennis te laten maken met de moderne communicatiemiddelen. Zo gaan we in ons woonzorgcentrum skypemomenten inlassen overdag. Dankzij skype is videochat mogelijk. Familieleden, vrienden of mantelzorgers die in contact willen komen met een van de bewoners kunnen een moment afspreken met het personeel waarop het skypegesprek zal plaatsvinden.”

De contactpersonen ontvingen een bericht met informatie over deze nieuwe werking. Het personeel voorziet ook in de begeleiding bij de bewoners om dit in de praktijk zo vlot mogelijk te laten verlopen. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier