WZC OLV Gasthuis vraagt mondmaskers

© (Foto LBR)
Redactie KW

Het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis vzw roept op om mondmaskers binnen te brengen en zelf te maken. Daarnaast vragen ze om de persoonlijke geluksbrenger van een bewoner te worden door brieven en tekeningen op te sturen.

“We willen onze bewoners de beste zorg geven en daarvoor moeten we onszelf ook kunnen beschermen. Er is een grote schaarste aan mondmaskers. Om bewoners te beschermen tegen besmetting, kunnen we heel wat mondmaskers gebruiken. Momenteel is er niemand bij ons besmet met het coronavirus. Moest dat wel het geval zijn, dan zal het gebruik van mondmaskers exponentieel stijgen”, zegt Mieke Vandeputte van woonzorgcentrum OLV Gasthuis.

Via deze handleiding kan je zelf mondmaskers maken en binnenbrengen aan de receptie van het woonzorgcentrum. Of breng deze tijdens de ‘ruilmomenten’ voor de was. De mondmaskers worden dagelijks gewassen in kookwas, zodat ze kunnen hergebruikt worden. “Niet alleen mensen die handig zijn kunnen ons helpen. Heb je zelf mondmaskers of stofmaskers liggen? Breng ze dan alsjeblief binnen, we kunnen ze echt gebruiken. Hebben we ineens stoffen mondmaskers te veel, dan delen we deze met collega’s. Iedereen in de zorgsector kan de hulp gebruiken en we helpen elkaar dan ook met plezier.

Zowel in WZC OLV Gasthuis en Huize Proventier wordt een oproep gedaan om brieven, tekeningen of kaartjes te bezorgen om de bewoners een hart onder de riem te teken. “Wij noemen het ‘de gelukbrenger van onze bewoners’. Elke persoon zal gelinkt worden aan een bepaalde bewoner zodat er een uniek contact kan ontstaan”, zegt Mieke van WZC OLV Gasthuis. “Onze animatoren brengen elke inwoners, elke dag een bezoek om met hen te praten. Die eenzaamheid doet niemand goed. Daarom willen we vragen om kaartjes en brieven op te sturen of in onze brievenbus te gooien zodat onze bewoners toch nog wat sociaal contact kunnen hebben.”

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.