WZC Marialove zet traditie van Kapelmarkten voort

Op het plein voor wzc Marialove gaan de Kapelmarkten weer van start. Nog tot en met september wil men dit initiatief maandelijks herhalen. Bedoeling is de interactie met de buurt te vergroten.

De werkgroep van de Kapelmarkt met v.l.n.r. Severine Geeraert, Rudy Devos, Jan Demeulenaere, Anje Degraeve en Dennie Vancauwenberghe. (foto GJZ)

Vorig jaar pakte men voor het eerst met het initiatief uit. Toen werd op een viertal vrijdagnamiddagen een markt georganiseerd. Ook dit jaar nodigt het wzc opnieuw handelaars en marktkramers uit om er hun koopwaar aan de man of vrouw te brengen. Op vrijdagnamiddag 10 mei gebeurt dit weer op het plein voor wzc Marialove in de Gauwelstraat in Heestert.

Interactie

“De komende maanden, tot halfweg september willen we elke tweede vrijdag van de maand het marktgevoel naar onze bewoners brengen”, zegt Severine Geeraert die op het idee kwam. Directeur Anje Degraeve ziet duidelijk voordelen in het organiseren van een markt. “We willen op die manier ook de interactie met de buurt vergroten, want de markt staat open voor iedereen. We willen als het ware onze bewoners naar buiten brengen en de buurt naar binnen. Anderzijds willen we ook familieleden die wat minder op bezoek komen, op die manier lokken. Onze vier markten van vorig jaar, bewijzen dat dit werkt.”

Het is handelaars niet om verkoop te doen, wel om geluk van bezoekers – Rudy Devos

Veel interesse

Men heeft op het pleintje plaats voor een tiental kramen. “De interesse is groot. Zowat alle handelaars of marktkramers die hier vorig jaar stonden, komen terug. Heel wat marktkramers vertrouwden ons zelfs toe dat het hen niet meteen om de verkoop te doen is, maar vooral om de vreugde die de bezoekers eraan beleven“, vertelde medewerker Rudy Devos.

Op de Kapelmarkt staan er dus verschillende lokale handelaars en marktkramers met allerlei koopwaar zoals vlees, groenten, eierkoeken, kledij, pannenkoeken, bloemen, snoep, … “Er zal tevens in animatie voorzien worden tijdens het marktgebeuren. Zo komt o.a. Radio Retro langs (in juni en september) en hebben we nog andere zaken in petto”, aldus Rudy Devos.

Familie en buren

Dat de markt een succes zal worden staat nu eigenlijk al vast. In het wzc verblijven immers ruim 200 mensen. “Wanneer daarbij nog wat familie en buren komen, zal er al behoorlijk wat volk zijn. We dromen nog altijd van een wekelijkse markt in Heestert”, besluit Anje. De eerste marktdag vindt plaats op vrijdag 10 mei van 14.30 tot 17.30 uur. Iedereen is er welkom. (Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.