WZC Heilige Familie in Kuurne krijgt steun van Defensie

Woonzorgcentrum Heilige Familie Kuurne.© BRU
Woonzorgcentrum Heilige Familie Kuurne.© BRU
Redactie KW

Vanaf dinsdag krijgt woonzorgcentrum Heilige Familie uit Kuurne ondersteuning van Defensie, gezien de uitzonderlijke situatie daar.

Nadat vorige week 42 bewoners en 14 medewerkers een positieve test aflegden, werden meteen twee afdelingen van het woonzorgcentrum in quarantaine geplaatst. Ook 14 medewerkers werden thuis in quarantaine geplaatst. “Gezien de uitzonderlijke situatie en de vele besmettingen konden we niet anders dan externe hulp inroepen”, aldus directrice Sonja Vertriest, “Vrijdag kwam Defensie langs om de situatie te bekijken en te evalueren om zo extra hulp te kunnen sturen. De grootste nood binnen ons woonzorgcentrum is op dit ogenblik verpleegkundige hulp.”

Personeel gevaccineerd

Afgelopen maandag werden de acht bewoners opnieuw getest die nog negatief waren op de getroffen verdieping. Ondertussen raakte nog één bijkomend personeelslid ziek die op de afdeling werkte. De toestand van de bewoners van de twee getroffen afdelingen van het woonzorgcentrum is zeer divers. Sommigen onder hen ondervinden amper iets, anderen voelen zich dan weer heel ellendig. Ondertussen werd ook het personeel van het woonzorgcentrum allemaal gevaccineerd. Drie bewoners zijn ondertussen overleden, maar bij een van hen ligt corona niet aan de oorzaak. Daarnaast liggen ook nog steeds twee bewoners in het ziekenhuis. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.