WZC Dunecluze Koksijde kiest voor registratieapp Jorosoft voor veiliger bezoek

Directeur Jan Nagels, vrijwilliger Willy en een bezoeker die registreert. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Woon-zorgcentrum Dunecluze doet er alles aan op het centrum coronaproof te houden. Dat vraagt heel wat extra inspanningen, ook op administratief vlak. Registratie in het kader van contacttracing is zo’n extra administratie last. Zo kwam het tot een samenwerking met softwarehuis Jorosoft uit Knokke-Heist.

WZC Dunecluze was vragende partij om een efficiënte oplossing te bedenken voor een vlottere registratie. Daarvoor zorgde Jorosoft met de registratieapp ‘ZeroQ’.

“We vermijden met ZeroQ stapels administratie bij onze onthaalmedewerkers. Zij kunnen zich weer volledig focussen op onze bewoners en hun kerntaken. Een oplossing die ongetwijfeld ook bij vele van onze collega woon-zorgcentra gretig onthaald zal worden”, aldus directeur Jan Nagels.

De werking is heel eenvoudig. Op de tablet aan het onthaal van het woon-zorgcentrum kunnen bezoekers zich snel registeren via hun persoonlijk nummer. “We registreren meteen ook het bezochte kamernummer of persoon om een gedetailleerde tracing achteraf mogelijk te maken. Registratie via de app op de eigen smartphone is ook mogelijk via een eenvoudige QR-code scan of één klik in de app. De bezoeker moet dus niet telkens opnieuw al zijn gegevens ingeven”, vertelt Geert Haeghebaert, zaakvoerder van Jorosoft.

Digitaal rapport

De introductie van ZeroQ bij Dunecluze biedt ook een groot voordeel indien er zich effectief een coronabesmetting voordoet en dit dankzij het digitaal rapport. Mieke Compernol, onthaalmedewerker bij Dunecluze: “In geval van een besmetting hoeven we geen stapels papieren te doorzoeken en kunnen we heel doelgericht en precies werken.”

Directeur Jan Nagels ziet in ZeroQ alvast een oplossing op lange termijn. “Ik denk dat we nog jaren de bezoekers zullen moeten registreren. Met ZeroQ gebeurt dit snel en eenvoudig en de oplossing is aangepast aan oudere gebruikers. Bovendien zijn we zeker dat alles correct verloopt en wordt ieders privacy gerespecteerd. Als kers op de taart is een digitale oplossing natuurlijk ook een pak milieuvriendelijker.”

Voor de gebruiker (bezoeker) één app met snelle en eenvoudige registratie op heel wat locaties. Info www.zeroq.be/wzc en www.jorosoft.be. De app kan ook gebruikt worden door horeca, musea, bedrijven, clubs, … om hun registraties makkelijk te laten verlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier