www.5000euro.be blijkt actie van jeugddienst Ieper te zijn

© (Foto EF)
Redactie KW

De Ieperse jeugddienst is spitsvondig op zoek naar nieuw bloed en creatieve ideeën. Ze doen dit onder andere met een originele guerrilla-actie waarbij ze in de secundaire scholen na lestijd een (weliswaar verwijderbare) graffitiboodschap gingen spuiten op de speelplaats. Elias Vanhaverbeke is, als deskundige voor de jeugddienst, ontmaskerd als de dader, maar had de goedkeuring van stadsbestuur en betrokken scholen.

Het college van burgemeester en schepenen van Ieper maakte reeds 5.000 euro vrij voor dit project, vertelt Elias Vanhaverbeke: “Naast de graffiti hebben we ook stickers laten drukken met een qr-code die leidde naar de site www.5000euro.be. Hier was een mysterieuze aftelklok te vinden die een eindpunt had vorige zaterdag. De stickers werden op tactische plaatsen gehangen zoals de voetgangerslichten aan het station, het skatepark, de sporthal en in een aantal klaslokalen. Domino’s Pizza recht tegenover de jeugddienst werkte samen met ons: op elke pizzadoos die de deur uitging kleefden ze onze sticker. Daarnaast lieten alle Ieperse middelbare scholen me binnen om met krijtverf de website-url te verspreiden op de speelplaats en reclame te maken in de gangen en de klassen. Ik mocht mijn beste bordschrift bovenhalen om de website op het krijt- of stiftbord te noteren. Ook bij de Ieperse jeugdbewegingen kwamen de stickers en de krijtverf terecht. Sinds zaterdag vind je op die site een uitnodiging naar de brainstormsessie van vrijdag 24 september vanaf 16 uur.”

De website kreeg ondertussen al ruim 2.000 bezoekers. Elias: “We zijn begin september begonnen met de lancering van deze website en hopen dat die de laatste dagen nog wat aandikt! Niemand wist echt wat het was, sommigen vermoedden uiteraard dat het iets met de stad te maken had maar de exacte uitleg bleef onder de radar. We zullen vrijdag zien hoeveel enthousiaste jongeren de weg naar het JOC vinden. Alle jongeren mogen vrijdag onaangemeld langskomen vanaf 16 uur. In een gezellige setting mogen ze een kleine uitleg verwachten waarna we aan de slag gaan om te brainstormen over wat goed zou zijn voor de Ieperse jeugd. De beschikbare 5.000 euro kunnen gebruikt worden voor projecten van, voor en door de jeugd die wel voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Om dit te verzekeren moeten de specifieke voorstellen nog eens voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen. Wie zijn of haar stem wil laten horen en originele voorstellen heeft: we hopen die jongeren te mogen begroeten en wie weet wordt hun idee wel werkelijk uitgevoerd. Help de toekomst van de Ieperse jeugd mee uittekenen!” (DS)

Jeugddienst Ieper – vrijdag 24 september vanaf 16 u. – brainstormen over jeugdprojecten voor een totaal bedrag van 5000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier