https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wurgpoging in hotelkamer: 45-jarige Hoogledenaar voor rechter

De rechter doet uitspraak op 8 juli.© iStock
De rechter doet uitspraak op 8 juli.© iStock
Redactie KW

Er hangt een 45-jarige man uit Hooglede een celstraf van 2 jaar boven het hoofd omdat hij in hotel De Bonte Os in Roeselare zijn vriendin probeerde te wurgen. Hij bekende haar te hebben geslagen maar ontkende de wurgpoging.

In de nacht van 26 september 2020 kwam het op de kamer van Filip D., die in hotel De Bonte Os verbleef op kosten van het OCMW, tot een discussie met zijn vriendin. Volgens de vrouw had ze hem verteld dat ze de relatie wou verbreken en probeerde hij haar tijdens haar slaap te wurgen. Ze kwam wakker toen D. zijn ene hand op haar mond legde en de andere hand rond de hals kneep. “Ik heb haar nooit bij de keel gegrepen, wel bij haar trui, omdat ze dronken was”, verdedigde D. zich.

Blinde woede

Hij vroeg de rechter een voorwaardelijke straf. Volgens de openbare aanklager probeerde D. zijn vriendin in blinde woede te wurgen, nadat ze hem er van beschuldigd had zijn kinderen te slaan. Hij liep vroeger al verschillende veroordelingen voor agressie en drugs op. Na het incident op de hotelkamer besliste de onderzoeksrechter hem onder voorwaarden vrij te laten. Vonnis op 8 juli. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.