https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Wunderbar’ in Blankenberge zonder veel lederhosen, wél met internationale acts én muziek

De Satyn Sisters in actie in een prachtig decor met het showballet. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op dinsdag- 18 en woensdagavond 19 februari zijn er nog twee shows van ‘Wunderbar’ in Het Witte Paard in Blankenberge. Zelf gingen we op zaterdagavond al langs om deze show te bekijken.

Toen we de affiches en flyers van de showavond ‘Wunderbar’ zagen, dachten we direct aan lederhosen, liters bier, veel Duitse sfeermuziek én een publiek dat iedere minuut van de show zorgde voor ambiance. Bij aanvang van de show in Het Witte Paard in Blankenberge kwam Dimitri Verhoeven inderdaad in lederhosen én met een accordeon op. Natuurlijk om het bekende nummer ‘Wunderbar’ te zingen. Dat er nadien ook nog Duitse nummers werden gezongen, is maar logisch, maar de échte lederhosen zagen we niet vaak meer terug bij de andere artiesten en de Vegas Showgirls. Of toch niet veel. Dat komt omdat ‘Wunderbar’ in Het Witte Paard in Blankenberge toch een beetje op een andere manier was samengesteld. Presentator Maarten Cox zei al bij aanvang dat het publiek tijdens het optreden sterren mocht geven aan de wereldsterren die zullen verschijnen. Sterren aan de wereldsterren ? Sommigen begrepen het niet, maar van zodra Katy en Wendy Satyn alias de Satyn Sisters het podium betraden en een Madonna-medley zongen, wisten we wat de organisatie daarmee bedoelde. Dimitri Verhoeven volgde met een medley rond Tom Jones, bijgestaan door Maarten Cox en Steve Ryckier. Nummers van Prince zaliger mochten ook niet ontbreken. ‘Purple Rain’, ‘When Doves Cry’, ‘1999’… enz. weergalmden door de geluidsinstallatie. Songs om U tegen te zeggen, gebracht door artiesten die dergelijke nummers perfect kunnen brengen. Falco (Rock me Amadeus), Anna Loos (Frankfurt Oder/Zoutelande), Matthias Reim (Verdamt ich lieb dich), Nena (99 Luftballons), Marianne Rosenberg (Ich bin wie du) passeerden allemaal de revue en die nummers werden muzikaal allemaal prachtig gezongen door Dimitri Verhoeven, Maarten Cox, Steve Ryckier en de Satyn Sisters. Er volgde nog een Duitse finale. Daarna was deel één nog niet voorbij. Het Duo Nostalgia bracht een verkleedact. Persoonlijk – en nog aanwezigen – zagen die internationale act al tijdens de voorbije Het Witte Paard-zomershow. Nogmaals hetzelfde ? De twee personen waren niet dezelfde. Het was een ander duo. Hun verkleedact en de song waren anders, waardoor het terug een moment vol verbazing werd. Ook nu nog weten we niet hoe het mogelijk is dat een vrouw in enkele seconden tijd van outfit kan veranderen. Straf, heel straf !

Maarten Cox in het wondermooie decor.
Maarten Cox in het wondermooie decor.© FODI/Jens

Net voor de pauze deed presentator Maarten Cox een oproep om punten te geven aan de internationale artiesten. Je mocht de app downloaden en dan naar de site gaan en punten geven. Helaas werkte dat niet. Niet bij ons, maar ook niet bij andere mensen. Na een beetje extra uitleg, ging het dan toch. Toen er op ‘t scherm een eerste overzicht van de punten kwam, bleek dat echter niet te kloppen, want artiesten zoals Will Tura, Natalia… stonden al met punten achter hun naam, terwijl hun songs maar in het tweede deel werden voorgesteld…

Even na 22 uur begonnen de Vegas Showgirls aan deel twee. Dimitri en Katy zongen ‘Shalow’ van Lady Gaga. Een U2-medley mocht ook niet ontbreken, waarna er een zes minuten durende medley volgde van Will Tura met nummers zoals Arme Joe/Mooi ‘t leven is mooi/Draai dan 797204/Winterroosje/Vergeet Barbara/Hoop doet leven…Katy en Wendy zongen een even lange medley van Natalia, gevolgd door drie nummers van Lionel Ritchie. Er was ook een Frans muziekblok met o.a. ‘Pour un flirt’ van Michel Delpech, ‘Desiré’ van Gilbert Bécaud, ‘Alexandrie Alexandra’ van Claude François… Nog meer muziek ? Nog meer bekende songs kwamen er van Cliff Richard : ‘Livin’ Doll’, ‘The Young Ones’, ‘Summer Holliday’, ‘Congratulations’ voor een vrouw die recent jarig was… Een eerste afsluiter was een Elvis Presley-medley. Daarna bracht hetzelfde Duo Nostalgia een trapeze-act waar iedereen stil bij werd en een beetje koud van kreeg. Formidabel ! Klasse ! De artiesten sloten af met Avicii.

Wàt een internationale act !
Wàt een internationale act !© FODI/Jens

Besluit : De show was mooi, het decor was prachtig, de belichting fantastisch, de kostumering schitterend, het publiek… stil. Je mag geen appelen met peren vergelijken, maar wij denken nu nog terug aan de prachtige zomershow 2019 in Het Witte Paard waar er ambiance was bij de vleet. Nu waren het publiek en de VIP’s die vooraan aan tafel zaten, heel stil, echt stil. We zagen nooit een volle zaal die uit de bol ging, terwijl je dat wel bemerkt tijdens de zomershows. Een show met een titel als ‘Wunderbar’ klinkt alsof je vanaf de eerste tot de laatste minuut kan meezingen, meebrullen, meedansen. Kortom, uit je dak gaan. Dit gebeurde niet. Lag het aan ‘t publiek ? Of zijn wij na al die jaren van concerten/musicals/optredens bijwonen téveel gewoon ? “Je hebt gelijk, maar deze show is internationaal getint en we werkten die ook uit voor Engelse en Duitse bezoekers. Volgende week komen er zelfs 300 Duitse mensen af. Wanneer mensen als VIP aan ronde tafels zitten, dan zorgt dat voor een intiemere sfeer tussen de klanten, maar minder ambiance”, geeft persverantwoordelijke Vincent Cavens als uitleg even mee. “Deze show brengen we dus voor meerdere doelgroepen en die is totaal anders opgebouwd dan onze zomershow, waarin we streven dat het publiek tegen het einde van de avond rechtstaat.” We geven veel punten voor de ‘Wunderbar’-artiesten, decor, kostumering en opbouw, maar qua ambiance was het geen topper. En daar blijven we toch bij ! Onze score : 7,5 /10. (PADI)

Op dinsdag 18 en woensdag 19 februari zijn er nog twee shows van ‘Wunderbar’ in Het Witte Paard in Blankenberge. Deuren open om 19.30 uur. Show start om 20.30 uur. VIP’s zijn vanaf 18 uur welkom voor een driegangendiner in Hotel Aazaert. Prijs diner : 42 euro, zonder drank. Prijs ticket : 39 of 29 euro. De twee dagen zijn zo goed als uitverkocht. Best vooraf eens informeren op 050 41 11 00 of www.witte-paard.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.