WUK NIEUWS (27): Marjolein probeert met haar nieuwe single door te breken in Nederland

Redactie KW

Elke donderdag bellen we een bekende West-Vlaming op die op dat moment niet in de krant staat en niet op televisie te zien is. Eén vraag: wuk nieuws?

Je zou het haar niet nageven, maar het populaire zangeresje Marjolein staat dit jaar ondertussen tien jaren op de planken. Dat de zangplannen of het enthousiasme getaand zijn, is allerminst waar. Dit najaar komt er wellicht zelfs een full album.

Blijf bij mij

“De zomer was tot nu toe voor mij een aaneenschakeling van promo-optredens en interviews voor mijn nieuwe single ‘Blijf bij mij’. Deze keer zoeken we het ook buiten onze landsgrenzen, namelijk in Nederland. We hebben maar een klein Nederlandstalig taalgebied, daarom moeten we die stap zetten”, vertelt Marjolein. “Zo ben ik net terug van een aantal bezoekjes aan Nederlandstalige radiostations, en daar waren de reacties alvast erg positief. Ook muziekprogramma’s op tv nodigen me graag uit. Het vergroten van mijn netwerk, nieuwe collega’s leren kennen, mijn werk laten horen, nieuws fans ontmoeten, heel boeiend allemaal”, gaat ze verder. “Dit najaar blijf ik promo voeren en maak ik af en toe eens een zijsprongetje. Zo werd ik nu al een paar keer gevraagd voor een reclamespotje. Momenteel kan je me zien op de digitale kluszender ‘Dobbit TV’, en dit voor een spotje over glasramen. Je kan de spot ook via YouTube bekijken met zoekwoorden ‘Jan en Marie’.

Vakantie

Op een zomerse dag in het voorjaar is Marjolein naar Le Touquet getrokken in Frankrijk voor de opname van haar nieuwe videoclip, meerbepaald naar het plaatsje Paris-Plage. “Mooi weer, het strand, een fantastische crew”, dat viel voor mij zeker al onder categorie vakantie. “Een paar weken geleden ben ik ook met mijn ouders naar Portugal geweest en hebben we o.a. Lissabon bezocht. Binnen enkele maanden of volgend jaar plan ik een reisje met mijn vriendinnen. Ik hou namelijk van lekker luierend in de zon liggen met misschien wel een cocktail binnen handbereik. Mijn ouders houden er meer van om vanalles te bezoeken. Maar het was absoluut een vakantie om nog lang op te kunnen teren, zo’n mooi land.”

10 Jaar Marjolein

“Dit najaar sta ik tien jaar op de planken. Het is ongelooflijk hoe snel alles gegaan is. Ik ben heel erg dankbaar om al die mensen die ik heb leren kennen, de samenwerkingen, de trouwe fans…een te koesteren decennia.” Om die verjaardag te vieren is Marjolein wel iets heel bijzonder van plan. “In het vroege najaar zal er wellicht een nieuwe single uitkomen, en op het einde van het jaar plannen we een full album. Dat zou de eerste zijn uit mijn carrière, dat brengt behoorlijk wat kriebels met zich mee. Door de eindejaarstijd bestaat zeker ook de kans dat ik eens een ballade uitbreng. Een najaar om naar uit te kijken dus!” (CTM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.