WUK NIEUWS (20) Ignace Crombé werkt samen met Trisha aan nieuwe cd voor dit najaar

© kristof ghyselinck
Redactie KW

Elke donderdag bellen we een bekende West-Vlaming op die op dat moment niet in de krant staat en niet op televisie te zien is. Eén vraag: wuk nieuws?

“Momenteel is het een drukte van jewelste in ons gezin, en dat vooral door de lancering van Trisha’s nieuwe single ‘De Trisha Limbo’. Telkens proberen we origineel uit de hoek te komen, en we lieten het idee dan ook zo goed mogelijk te verpakken door een tekst die blijft hangen en een zomerse videoclip. De eerste resultaten zijn alvast erg positief, en dat doet deugd als je er zoveel energie in hebt geïnvesteerd”, start Ignace enthousiast. Maar met het lanceren van een nummer is de kous natuurlijk nog niet af. “Nu zijn we sterk promo aan het voeren in zowel België als Nederland. Het doet bijzonder deugd te voelen hoezeer dit genre geapprecieerd wordt, en hoe iedereen ons genegen is. Zo zitten we volgende week zaterdag in Heerenveen voor TV-Oranje en zondag vind je ons in Eeklo op de Vrolijke Vriendenbus van Familyradio. En dan zijn er nog de gewone optredens en shows. Het is een druk leven, maar we houden van ieder moment.”

5 jaar Trisha

Op 18 augustus is het dag op dag vijf jaar geleden dat Trisha haar eerste single ‘Bij jou zijn’ uitbracht. En dat ‘jubilee’ wordt ten huize Crombé op gepaste wijze gevierd. “Ja, zo plannen we om in het najaar een nieuw album uit te brengen. Op de dag van haar muzikale verjaardag zullen we daar nog niet kunnen mee uitpakken, maar we werken er stevig aan. We vonden het net om die reden ook het ideale moment om eens een fanreis te organiseren. Zo vertrekken we eind oktober met een hele resem fans naar Santa Susanna, dichtbij de bad- en feestplaats Lloret del mar. Die reis wordt een succes, er resten maar enkele plaatsen meer.”

Animô

“Naast het zangverhaal van Trisha heb ik natuurlijk ook nog de andere activiteiten van mijn entertainment-/artiestenbureau Animô. De kindershows – waarvan ik de presentatie verzorg- oogsten nog altijd veel succes. Die shows zijn ook educatief, zo werken we met fijne spelletjes rond thema’s als natuur en sport. Binnenkort worden we bijvoorbeeld uitgenodigd door KV Kortrijk.” En tijdens de zomer heeft Ignace zijn handen vol aan de Maria Duyne tentfeesten in Bredene. “De organisatie heeft gevraagd of ik het programma wil samenstellen, en dat heb ik met veel graagte aanvaard. De feesten starten op 15 juli en o.a. Belle Perez komt er optreden.”

Zomer

“Echt vakantie hebben wij niet, maar we proberen vakantie te hebben tijdens ons werk. Een terrasje doen, nadat we ergens hebben opgetreden bijvoorbeeld. Ook hebben we nu een appartementje aan de kust, waar we af en toe op de pauzeknop kunnen duwen. Ons dochtertje Axelle is nu 2,3 jaar oud en we willen toch zeker voldoende quality time met haar doorbrengen.” (CTM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.