WTC Olympia klaar voor jubileumeditie ‘De 8 van Sijsele’

Een grote groep van WTC Olympia Sijsele deed zondag nog een inspectie van het parcours. © Davy Coghe
Olivier Neese

Al voor de 25ste keer organiseert WTC Olympia Sijsele op zaterdag 4 januari zijn jaarlijkse mountainbiketocht ‘De 8 van Sijsele’.

Zoals de naam het verklapt, trekt de tocht in een 8-vormige lus rond Sijsele. “Met een eerste lus richting Donk”, vertelt secretaris Geert De Lille, die zondag samen met meer dan twintig andere leden het parcours nog even inspecteerde. “In Maldegem is er een passage doorheen het Resinghebos. Na een passage rond Oedelemberg vormt het domein Ryckevelde het slotdeel. Uniek is dat we voor de gelegenheid door het militair domein mogen rijden.”

Extra parking

De organisatie zorgt dit jaar voor extra parking, aan woonzorgcentrum De Stek. “De eerste zaterdag van het jaar kwam vorig jaar vrij op de MTB-kalender en we vervroegden onze organisatie met een maand. Een geslaagde zet, want vorig jaar mochten we liefst 1.800 deelnemers verwelkomen. Een record! Veel mensen hebben nog vakantie, zijn hun goede voornemens nog indachtig en het is dan nog echt mountainbikeweer. In februari hunkeren de wielertoeristen al weer meer naar hun gewone koersfiets.”

Deelnemers kunnen zich zaterdag aanmelden vanaf 8.30 uur in de gemeentelijke turnzaal aan het Lindenplein in Sijsele. Ze kunnen kiezen tussen vier afstanden: 28, 38, 48 of 52 kilometer. Bij de aankomst wachten de deelnemers een warme douche, afspuitinstallaties voor de fiets en een gratis pannenkoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten