WTC Olympia Avelgem huldigt eerste vrouwelijke kampioen

Clubkampioen 2016 Nathalie Lammertyn omringd door alle laureaten van WTC Olympia met hun trofeeën. © JMA
Redactie KW

De Avelgemse wielerclub WTC Olympia hield haar jaarlijkse afsluitende souper en had een primeur in petto.

Halfweg oktober organiseert de Avelgemse wielerclub WTC Olympia haar jaarlijkse afsluitende souper. Tijdens deze avond blikt men graag terug op het voorbije wielerseizoen en wordt eveneens tijd genomen om de verschillende clubkampioenen te huldigen.

Voor deze avond was de club te gast in de Guesthouse van Philippe Huyzentruyt op de flanken van de Tiegemberg. Philippe, die eveneens lid is van de club, nam met zijn team voor de gelegenheid de organisatie van deze avond voor zijn rekening en stelde voor het eerst zijn locatie ter beschikking.

Voorzitter Alain Dedeken blikte tevreden terug op het seizoen, dat dit jaar 43 leden mocht verwelkomen. Voor het eerst werd ook gewerkt met twee teams: een A- ploeg die 2274 km bij elkaar fietste en een B- ploeg die 2037 km in de kuiten had. Verder organiseerde de club ook de derde editie van de Builders Classic waar er 204 fietsers deelnamen over 3 mogelijke afstanden.

Eerste vrouwelijke kampioen in 46 jaar

Hoogtepunt van de avond blijft uiteraard de uitreiking van de diverse trofeeën. Er kwamen maar liefst 15 kandidaten in aanmerking voor het kampioenschap, waaronder Koen Cousaert, Peter De Bleecker, Roger Declercq, Christophe De Meyer, Gert De Preester, Johnny Hostyn, Cindy Lammertyn, Nathalie Lammertyn, Pieter Moerman, Willy Paemeleire, Wouter Pappijn, Marijke Steyaert, Harry Vandenbossche, Geert Vanneste en Dieter Vercaempst. Uiteindelijk was het Nathalie Lammertyn die de tricolore trui in ontvangst mocht nemen. .

(JMA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.