WSK Marke lokt meer dan 3.000 wandelaars naar Kortrijk

Redactie KW

Wandelclub WSK Marke organiseerde op dinsdag 29 december de negentiende editie van de Kortrijkse Feeëriek-Ergodome wandeling.

Maar liefst 3.375 wandelaars kwamen naar jeugdcentrum Tranzit om zich in te schrijven. De ruim 2.500 deelnemers van vorig jaar werden hiermee sterk overschreden. De wandeling was de laatste van de vier-kunststedentrofee die ook een etappe in Brugge, Gent en Oudenaarde omvatte. Er waren heel wat wandelaars die lid waren van erkende wandelfederaties, maar ook 938 niet-aangeslotenen.

Kerstverlichting over het parcours

Het parcours liep langs verschillende verlichte gebouwen in de stad, door het Begijnhof, langs het water, en over bruggen. Veel deelnemers stapten dan ook met hun fototoestel in de aanslag. Vooral aan de Broeltorens zagen we dat er verschillende foto’s genomen werden.

Koud was het niet en voor wie toch wou opwarmen werd er een drankje aangeboden bij Ergodome waar de wandeling door de winkel liep. Na aankomst werden tal van eet- en drankgelegenheden gevuld met wandelaars. Velen zakten ook af naar de kerstmarkt, waar er nog nagepraat werd.

(EDB – Foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.