Wrevel over nieuwe prijzen voor zwemabonnementen

© (Foto PNW)
Redactie KW

Waregemse gezinnen die lid zijn van de Gezinsbond, kunnen straks goedkoper een vijftigbeurtenkaart aanschaffen. Het stadsbestuur wil op die manier compensatie bieden voor het verdwijnen van de zwembadabonnementen. Oppositieraadslid Tom Demunter (sp.a) vindt dat een halfslachtige oplossing.

In de loop van volgend jaar verdwijnen alle abonnementen bij zwembad De Treffer. Waregem Sport kiest voor een nieuw kassasysteem met QR-codes en lanceert ter vervanging een 50-beurtenkaart, die 150 euro zal kosten. Die beslissing veroorzaakte de nodige deining, omdat een gezin van pakweg vier personen dat één keer per week wil zwemmen straks 600 euro in plaats van 125 euro betaalt. “Ik weet dat een tarief van 3 euro per beurt marktconform is, als we dit vergelijken met andere zwembaden, maar daar hebben gezinnen geen boodschap aan. Feit is dat hun wekelijks zwemuurtje drie keer zoveel kost als vroeger”, zegt Tom Demunter (sp.a).

Schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V) verdedigt de maatregel door erop te wijzen dat de abonnementen met een onbeperkt aantal zwembeurten vaak tot misbruik leidden. “De nieuwe beurtenkaarten staan niet op naam en kunnen dus perfect door het ganse gezin gebruikt worden”, zei de schepen, die compensatie voor gezinnen beloofde tijdens de gemeenteraad van november. Gezinnen die lid zijn van de Gezinsbond krijgen 15 procent korting op hun beurtenkaart. Die 22,50 euro wordt op de lidkaart geplaatst en kunnen de gezinnen gebruiken om aankopen te doen bij partners van de Gezinsbond.

Hoewel 2.150 Waregemse gezinnen lid zijn van de Gezinsbond, kan deze oplossing Demunter niet overtuigen. “Wie geen lid is, heeft pech en valt uit de boot. Bovendien komt de korting niet tegemoet aan de ferme stijging van de prijzen”, stelt het raadslid, dat verwijst naar de situatie in Meulebeke. “Een 50-beurtenkaart kost daar 144 euro, met een korting van tien procent op de kaart van Gezinsbond. Maar de prijzen per beurt zakken wanneer je een grote beurtenkaart aankoopt. Een 250-beurtenkaart kost er bijvoorbeeld 400 euro, met opnieuw 10 procent korting.”

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier