Wouter Vanhee loopt vijf marathons in anderhalve dag tijd

Wouter Vanhee uit Oostrozebeke heeft zichzelf zaterdagavond het verjaardagscadeau van zijn leven bezorgd door in amper anderhalve dag een waanzinnig traject van 202 kilometer of vijf marathons na elkaar te lopen. In één beweging verzamelde hij ook 3.000 euro voor FAS Steunpunt.

Wouter Vanhee liep maar liefst 202 kilometer.©LUDO-OSTIJN Ludo Ostijn
Wouter Vanhee liep maar liefst 202 kilometer.©LUDO-OSTIJN Ludo Ostijn

Oostrozebekenaar Wouter Vanhee, die bij de technische dienst van de Stad Tielt werkt, zit niet om een loopstunt verlegen. Maar het exploot waar hij vrijdagmorgen om 10 uur aan begon, overtrof alle voorgaande: vijf marathons op rij, met als opperste doel tegen zijn verjaardag op zondag 13 december de finish te halen. “De eerste lus van 50 kilometer in de wijde regio rond Kortrijk verliep in bijzonder regenachtige en winderige omstandigheden”, zegt Wouter.

Snel eten en droge kledij

U en ik waren gegarandeerd al na enkele kilometer afgehaakt, hij had er dan nog 200 op de teller. “Maar ik had me op zwaar weer ingesteld. Na die eerste lus van 50 kilometer volstond een halfuurtje om wat te eten en droge kledij aan te trekken.”

Vrijdag late namiddag begon hij dan aan zijn 15 rondjes van tien kilometer langs de Leieboorden tussen Kortrijk en Harelbeke. “Dat ging vrij vlot. Omstreeks 23 uur stond de teller op 104 kilometer. Een extra rondje durfde ik er die dag niet meer bij te doen uit vrees te zondigen tegen de avondklok. Ik dacht dat ze me serieus parten zou spelen, maar in de warmte wat op krachten kunnen komen en twee uur slaap deden me goed. Mijn beste vriendin Romina Bouten, die langs het parcours woont, bereidde verse spaghetti met groenten voor me.”

Laatste ronde bewust alleen

Na elk rondje hield Wouter heel even halt om wat krachtvoer bij te tanken. Uiteindelijk slaagde hij zaterdagavond binnen de 36 uur in zijn opzet. “Ik heb ruim 24 uur effectief gelopen en nu en dan eens gewandeld. Het hele weekend liepen en fietsten er vrienden en kennissen mee, maar het laatste rondje wou ik alleen afhaspelen om heel mijn stunt, inclusief de 3.000 euro die we hebben ingezameld voor FAS Steunpunt, te kunnen overpeinzen.”

Niet kunnen slapen

Zondag vierde Wouter zijn verjaardag met veel… slaap. “Vorige nacht ging dat amper omdat mijn voeten en onderbenen zo veel pijn deden. Maar na een glaasje bubbels, dat ik nu toch wel verdiend heb, en wie weet ook een frietje zal het misschien beter lukken.” (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.