Wouter Lapon vertegenwoordigt Zonnebeke bij de laatste 50 in Homo Universalis

Wouter staat rechts naast Hans, die al uit de wedstrijd ligt. © gf
Redactie KW

Met Hans Bouten en Wouter Lapon telde Zonnebeke twee deelnemers aan Homo Universalis, een onderdeel van het enorm populaire één-programma ‘Iedereen beroemd’.

Nadat Hans eerder moest afhaken, blijft Wouter nog steeds in koers en behoort hij tot de laatste vijftig. “Als je 50% haalt ben je erdoor, dus opdracht geslaagd”, zegt de voormalige Krak van Zonnebeke.

Maar ook hier komt corona roet in het eten gooien. “Men heeft de opnames gestaakt juist voor het ingaan van de lockdown”, verduidelijkt Wouter. “Wanneer er nog andere opnames starten, hangt volledig af van het verloop van de coronacrisis. We krijgen wel mails die ons op de hoogte houden van de situatie. Daarin vragen ze om ons vrij te houden. We kregen wel de melding dat er bij een hervatting 6 tot 7 opnames per dag zullen gebeuren in plaats van de 4 nu. Het is als deelnemer toch in spanning afwachten. Eerst vreesde ik dat alles afgeblazen zou worden, maar alles wijst er nu toch op dat de programmamakers willen doorgaan tot het einde.”

Grote dosis geluk

Wouter is alvast tevreden over zijn deelname en is blij met het resultaat tot nu toe. “Het is een leuke nieuwe ervaring en ik leerde veel interessante mensen kennen. Er is echt een band tussen alle deelnemers en dat maakt het spijtig als er iemand afvalt, maar zo zit het spel nu eenmaal in elkaar. Soms is dat wel lastig met 4 opnames per dag. Het zal zeker niet beter worden als men het aantal opdrijft. Je moet alvast erg stressbestendig zijn. De opdrachten omvatten eigenlijk alles: fysiek, handigheid, emotie en er komt natuurlijk ook een grote dosis geluk bij kijken. Als leider van de Chiro voel ik me bij het spel echt in mijn sas. Het is leuk en toch competitief. Hopelijk kunnen de opnames vlug opnieuw starten en draai ik nog een beetje mee.”

(NVZ)