https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wouter, ex-uitbater De Kortekeer, begint nieuw horecaleven: “Ik zag meteen dat deze Kroatische B&B mijn ding was”

Wouter Isebaert bij B&B Nostromo in Kroatië.© gf
Wouter Isebaert bij B&B Nostromo in Kroatië.© gf
Redactie KW

Wouter Isebaert (33) baat sinds heel kort een gastenverblijf uit in Kroatië. De gewezen cafébaas van De Kortekeer in Dentergem ging op vraag van streekondernemer Francky Brabant aan de slag in diens B&B Nostromo op het schiereiland Istrië. “Dit leven is mijn ding.”

Isebaert is pas aan zijn eerste toeristische seizoen op het Kroatische schiereiland Istrië, op slechts enkele tientallen kilometer van de Italiaanse grens, begonnen. “Het is allemaal redelijk snel gegaan”, vertelt hij aan de telefoon. Ik werkte bij het Waregemse bedrijf Bonafé, dat koekjes voor bij de koffie aan de horeca levert, maar door de corona raakte ik voor langere periode technisch werkloos. Francky Vanbrabant, streekgenoot en eigenaar van deze B&B Nostromo, is een goeie kennis van mijn pa. We vernamen dat hij daar iemand zocht voor de uitbating.”

Tussen de wijngaarden

De voormalige cafébaas voelde zich de geknipte persoon en al zeker toen hij in november vorig jaar een kijkje ging nemen. “Ik zag onmiddellijk dat het mijn ding was, ook het leven hier. De zee ligt op 300 meter van de B&B, je belandt van hieruit ook heel snel tussen de wijngaarden en het binnenland is heel groen met pittoreske dorpjes.”

Inmiddels heeft Isebaert zijn eerste gasten wegwijs gemaakt in hun verblijf en de streek. “Vooral Oostenrijkers en Duitsers en vanaf deze week komen er ook Belgen. Door corona is het publiek deze zomer nog internationaler dan anders. Francky heeft de gewoonte om van rond 20 juli tot midden augustus – als zijn bedrijven Sanitair Vanbrabant en Litubel gesloten zijn – een handje te komen toesteken, al kan ik hier momenteel al terugvallen op een vaste Kroatische medewerkster.”

Fietspubliek

De Markegemnaar was naar eigen zeggen voorbestemd om ooit buiten onze landsgrenzen te werken. “In mijn kinderjaren droomde ik al van een buitenlands avontuur, al was het er allicht niet van gekomen mocht ik door corona niet technisch werkloos zijn geworden. Omdat ik single ben, kon ik de stap vrij vlot zetten. Als fervent fietser kom ik hier heel erg aan mijn trekken. De wegen zijn best pittig – vergelijk het met de Ardennen – maar in de minder hete maanden april, september en oktober moeten we hier een breder fietspubliek kunnen aanspreken.” (TVW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.