Wouter Dursin is nieuwe directeur van vzw Vondels in Ieper

Op foto Wouter Dursin en Gerrit Vonck aan de locatie op Ter Waarde. (foto EG)
Op foto Wouter Dursin en Gerrit Vonck aan de locatie op Ter Waarde. (foto EG)
Redactie KW

Wouter Dursin wordt vanaf 1 mei de nieuwe directeur van vzw Vondels. Wouter volgt Gerrit Vonck op die met pensioen gaat.

Gerrit Vonck (65) is een Bruggeling en studeerde af als master in de medisch-sociale wetenschappen aan de VUB. “Voor ik in oktober 2015 voor vzw Vondels werkte, was ik respectievelijk directeur van vzw Emiliani Lokeren, een voorziening voor mensen met een beperking, het Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum Zeepreventorium in De Haan en Blindenzorg Licht en Liefde waar ik vanuit Varsenare werkte.”

“Mijn belangrijkste realisaties bij vzw Vondels waren het samenbrengen van de drie vzw’s Diogenes, Den Ommeloop en Open thuis Westhoek tot de nieuwe vzw Vondels. Anderzijds was de veranderde financieringszorg naar onze cliënten toe ook een grote uitdaging. In april dit jaar was ik samen met de nieuwe directeur aan de slag om de organisatie binnen vzw Vondels en de overdracht in goede banen te leiden. Ik moest niet zo nodig met pensioen maar misschien is het een juiste keuze om mijn taak over te laten”, aldus Gerrit Vonck.

Nieuwe uitdagingen

Wouter Dursin (37) woont in Bellegem, is getrouwd met Ann Van Damme. Ze zijn de ouders van Mona (9) en Otto (7). Wouter studeerde orthopedagogie aan Vives Kortrijk en bestuurskunde en publiek management aan UGent. Wouter voerde vier jaar onderzoek naar Persoonsvolgende Financiering. “Personen met een handicap hebben vaak extra ondersteuning nodig. De kosten voor die ondersteuning kunnen soms hoog oplopen. Daarom voorziet de Vlaamse overheid hiervoor een budget, de zogenaamde Persoonsvolgende Financiering”, vertelt Wouter Dursin.

“Op termijn zullen we de huidige locatie verlaten”

Wouter Dursin

“Vroeger financierde het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap het zorgaanbod rechtstreeks. Nu krijgt de cliënt een rugzakje met financiële middelen en bepaalt hij zelf waar hij zijn middelen inzet. Dat vraag van ons ook de nodige aanpassingen en flexibiliteit als organisatie. Daarnaast wil ik ook samen met onze medewerkers de nodige voorbereidingen treffen voor een werking na corona. Daar kijkt iedereen naar uit. Belangrijk zijn ook de verschillende bouwprojecten waarmee wij voor onze bestaande en toekomstige cliënten een passende woonondersteuning willen bieden, op maat van de noden.”

“Tenslotte zetten we ook de eerste stappen om het nieuw aangekochte gebouw in de Rijselseweg in te richten als locatie waar de administratie en de ondersteunende diensten samen een onderkomen vinden. Op termijn zullen we dus onze huidige locatie op Ter Waarde verlaten”, besluit Wouter Dursin.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier