Wortelwasserij van Ardo in Ardooie kan heropenen na coronabesmettingen

Een animator testte positief op het coronavirus. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Na enkele coronabesmettingen in de afdeling wortelwasserij van het diepvriesbedrijf in Ardooie, moesten 23 personen worden getest en werd de afdeling gesloten. De tests waren negatief en de afdeling werd intussen weer geopend.

Op donderdag 13 augustus werd het coronavirus vastgesteld bij een werknemer van Ardo. Die was actief in de afdeling wortelwasserij die zich in een apart gebouw van het bedrijf bevindt. Nadien bleek dat nog vier werknemers besmet waren met Covid-19.

Niemand vertoonde symptomen of moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Uit voorzorg werd de afdeling gesloten. “De vijf medewerkers die eerder besmet bleken te zijn, stellen het goed en zullen na hun quarantaineperiode terug aan de slag gaan”, zegt Ardo dinsdag.

Hertest

Ondertussen werden nog 23 andere medewerkers getest en hertest. Niemand van hen bleek besmet te zijn. “Dit betekent dat de activiteiten in de wortelwasserij veilig hervat kunnen worden”, klinkt het bij Ardo.

Alle preventieve maatregelen blijven van kracht en werden waar nodig nog verder aangescherpt. Wij blijven de gezondheid van al onze medewerkers nauw opvolgen en engageren ons om de medewerkers en de overheid verder actief te blijven informeren over alle verdere ontwikkelingen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier