Workshop graffiti voor jongeren met een beperking

Een creatief gekleurd strandpad. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Op maandag 23 augustus organiseerde stad Oostende een inclusief event op het toegankelijke strandpad aan de Diksmuidestraat. Een groep jongeren met en zonder beperking was er te gast voor een workshop graffiti. Met hun tekeningen vrolijken ze het betonpad op voor minder mobiele mensen, waarlangs ze zich comfortabel tot aan de vloedlijn kunnen begeven.

Het toegankelijke strandpad aan de Diksmuidestraat steekt in een kunstig kleedje. Dat is het resultaat van een creatieve workshop met diverse deelnemers.

Schepen Hina Bhatti: “Wanneer mensen hun verschillen overstijgen, dan is samenleven een feest! Dat was het opzet van de inclusieve workshop Graffiti waarmee een groep leden van Dyade, Ithaka en Briek het toegankelijke strand pad ter hoogte van de Diksmuidestraat opvrolijkten. Ook creatieve jongeren van mu-zee-um namen deel aan het project: een feest voor het oog, een rode loper voor alle personen, die anders moeilijk, of niet, tot aan de vloedlijn komen.”

Workshop

De workshop bestond uit twee onderdelen en verliep onder begeleiding van kunstenares Lara Jakoba Breine en Ewout Vanhoecke, coördinator van mu-zee-um, het kunstenlabo voor jongeren:

“Streven naar een inclusieve werking is één van onze prioriteiten en daarom waren we meteen enthousiast. We namen kunstenaar Lara Breine onder de arm. Dit project zet de toegankelijkheid van het strand en de vloedlijn in the picture”, aldus Ewout Vanhoecke.

Lara Breine organiseerde eerst een creatieve workshop in de nieuwe ruimte van Briek op het Achturenplein. “Naar zee en het strand komen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, en zeker niet voor rolstoelgebruikers. Maar het zou wel zo moeten zijn. We willen het strand toegankelijk maken voor iedereen en doen dat op een artistieke en leuke manier. Hopelijk worden passanten hierdoor geïnspireerd om steden, gebouwen én stranden nog beter toegankelijk te maken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.