Wordt Nic Pycke opnieuw Regenboog Prins: “Campagnelied smaakt naar meer”

Nic Pycke omringd door enkele van zijn vurige fans. We zien v.l.n.r. Ronny Debeuf, Roland Casier, Joen Vanden Nest, Charlotte Caytan, Johnny Porte, Luc Vanderdonckt, Madou Naessens, Bertrand Veracx, Chris Caytan, Kenny De Clercq en Leen Verschoore. © WO
Stefaan Lernout

Ook de holebi- en transgendergemeenschap verkiest zijn Prins Carnaval, de Regenboog Prins. Nic Pycke droeg die titel al in 2018. Dat beviel hem zo goed dat hij zich opnieuw kandidaat stelt. In clublokaal café Paradijs in Rekkem zijn de voorbereidingen al volop aan de gang. Met een eigen campagnelied lijkt hij alvast een stevige kanshebber.

In 2018 was Nick Pycke (43) al eens Regenboog Prins. Daar kijkt hij duidelijk met plezier op terug want dit jaar stelt hij zich opnieuw kandidaat. De Regenboog Prins wordt jaarlijks verkozen, het is een Prins Carnaval die de holebigemeenschap vertegenwoordigt. Hoeveel kandidaten zich zullen aanmelden weet hij pas op 31 december, maar het staat als een paal boven water dat hij op 14 maart alles zal geven tijdens de verkiezingsshow.

Meezinger

“Mijn jaar als Regenboog Prins was inderdaad een prachtige ervaring”, herleeft Nick zijn verkiezing. “Je bent niet enkel de vertegenwoordiger van de holebi’s en transgenders in het carnavalgebeuren, overal in het land werd ik op handen gedragen. De mensen zagen me graag komen, op eetfestijnen of parades. Ik ben onder meer gevraagd om deel te nemen aan de Gay-parades in Antwerpen en Brussel. Ik werd gevraagd op celebrity parties of zetelde in jury’s van verkiezingen. Herhaaldelijk reed ik mee in een stoet, gezeten op een praalwagen of in een cabrio. In 2018 had mijn wagen 80.000 kilometer op de teller!”

Nic Pycke.
Nic Pycke.© WO

Holebi’s kunnen een kind volgens mij nooit dezelfde liefde geven als een moeder-vaderkoppel

Op Paradijskermis gaf Nic al een voorsmaakje van zijn kandidatuur. Voor de gelegenheid bracht hij zijn campagnelied, een onvervalste meezinger: ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent. Kom je hier voor het eerst of ben je al bekend…’. “Het is de allereerste keer dat ik een muziekstudio ben ingestapt”, bekent Nic. “Daar waren ze aangenaam verrast en ik moet toegeven dat dit naar meer smaakt.”

Nic werkt in herenkledingzaak Jules in het Ring Shopping Center in Kuurne. Hij woont in Wevelgem maar zijn roots en hart liggen in Rekkem. Het is ook daar, in Café ‘t Paradijs, dat je zijn clublokaal vindt. “Uitbater Kenny De Clercq is een goede vriend. Hij was dan ook akkoord om van het café mijn uitvalbasis te maken. Er is plaats voor medailles en bekers en met de Paradijsvrienden staat er nog van alles op stapel.

Niet adopteren

De Regenboog Prins vertegenwoordigt voor een stuk de Belgische holebigemeenschap. Vorig jaar werd hij dan ook regelmatig opgebeld door de pers om zijn mening te geven. “Iedereen heeft zijn mening. Ik geef dan ook altijd mee dat het om mijn persoonlijke mening gaat en dat ik niet voor iemand anders spreek. Ik vind dat iedere mens gelijke kansen moet krijgen. Een holebikoppel evengoed als een heterokoppel. Maar zelf zal ik bijvoorbeeld geen kinderen adopteren”, zegt Nic die momenteel vrijgezel is. “Je kan volgens mij nooit een kind dezelfde liefde geven die het kan krijgen van een moeder-vaderkoppel.”

Op 14 maart wordt op de Grote Markt van Roeselare de zevende Regenboog Prins verkozen. Nic Pycke hoopt op een herverkiezing, maar daar beslist de elfkoppige jury over, die is samengesteld uit afgevaardigden van de verschillende Belgische provincies. Met zijn campagnelied zit het alvast snor en op het podium voelt hij zich als een vis in het water. Hij hoopt opnieuw plaats te kunnen nemen in de praalwagen, de dag na de verkiezing tijdens de carnavalstoet in Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier