Wordt hondenstrand naaktstrand? Burgemeester Dedecker staat ervoor open

© Getty Images
Paul Bruneel

Het zou wel eens kunnen dat er tegen volgende zomer een tweede naaktstrand komt aan de kust. Bredene is tot hiertoe de enige plek aan de kust waar men naakt kan zonnen, maar Middelkerke komt nu ook in beeld om een dergelijke naaktzone aan te leggen.

In het verleden werden al tot tweemaal toe voorstellen gelanceerd voor een naaktstrand tussen Lombardsijde en Nieuwpoort, maar steeds werden de plannen uiteindelijk niet gerealiseerd. Nu is het evenwel anders want ook burgemeester Jean-Marie Dedecker lijkt gewonnen voor een naaktzone in zijn gemeente. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Tussen Lombardsijde en Nieuwpoort

Volgens Dedecker is er een kuststrook beschikbaar waar geen wandelaars voorbijkomen en waar ook geen inkijk is van mensen die in appartementen wonen. Deze zone, in Lombardsijde, fungeerde afgelopen zomer als hondenstrand en eventueel zou het hondenstrand kunnen opschuiven naar een zone verder zodat naaktrecreatie mogelijk zou zijn op de zone. Het betreft een stuk strand tussen Lombardsijde en Nieuwpoort. De Federatie van Belgische Naturisten is al langer vragende partij voor een tweede locatie aan de kust. Meer reacties in onze krant van vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier