Wordt dit de nieuwe site Rebry in Izegem?

Het masterplan vormt site Rebry en de omliggende terreinen om tot een coherent geheel. © GF
Redactie KW

Het stadsbestuur organiseerde een eerste overleg rond de plannen. De stad kocht de site van het voormalige metaalbedrijf Rebry om er een stukje groen te ontwikkelen voor de speelpleinwerking, de buurt en de betrokken verenigingen. Samen met de ontwerpers wil de stad nu in overleg gaan met de betrokken partijen.

Buurtbewoners, leden van de schuttersclub, de speelpleinwerking en andere nieuwsgierigen waren aanwezig tijdens het eerste overleg in het Izegemse JOC. Allemaal mensen die op de een of andere manier iets met de nieuwe site Rebry in de Krekelstreaat te maken zullen hebben. Omdat het toekomstige parkdomein er in de eerste plaats voor hen komt, wil de stad graag vernemen wat hun verwachtingen en wensen zijn.

Groen masterplan

De avond werd ingeleid door schepen van jeugd Lothar Feys, waarna Thomas Janssens van Atelier GRAS, een ontwerp- en studiebureau uit Gent, het van hem overnam. Hij gidste de aanwezigen doorheen de bestaande situatie om van daaruit een waaier aan mogelijke ontwerpen naar voor te schuiven.

Ook het masterplan dat de omliggende terreinen omsluit, werd mee in het verhaal genomen. Nadien was er ruimte voor vragen en overleg rond de mogelijkheden en haalbaarheid van het project. Iedereen kreeg de kans om eventuele voorstellen op papier zetten die door het ontwerpbureau en de stad in overweging zullen worden genomen.

Eén ding is zeker: de nieuwe site belooft een groene parel in het hart van Izegem te worden. (VAD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier