Wordt de Wevelgemse bib de beste van Vlaanderen?

© SLW
Stefaan Lernout

De Wevelgemse bibliotheek is de West-Vlaamse kandidaat voor de verkiezing van de ‘Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel’. De andere kandidaten zijn Genk (Provincie Limburg), Bist (Antwerpen), Zaventem (Vlaams-Brabant), Aalst (Oost-Vlaanderen) en Sint-Pieters-Woluwe (Brussels Hoofdstedelijk Gewest).

“Blijkbaar werden we voorgedragen”, vertelt stafmedewerker Conny Vansteenkiste. “Het is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad dat jaarlijks op zoek gaat naar die bibliotheken die zich in positieve zin laten opmerken.”

Als onderdeel van de wedstrijd dient de bibliotheek een promo-filmpje te maken. Op maandag 8 juli was het zover. Een dertigtal figuranten verzamelde zich in het park voor de opnames. Jongeren zongen het bibliotheeklied, het enthousiasme om hun bibliotheek een steuntje in de rug te geven was er alvast. De medewerkers van de bibliotheek doen er dan ook alles aan zodat Wevelgem op 19 september als primus uit de bus komt.

(Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=7sGit-cgv5c

“In de komende weken verwachten we het bezoek van mysterie guests“, zegt Conny. “Juryleden komen ons anoniem bezoeken en beoordelen ons op diverse criteria, zoals huisvesting, collectie, diensten en klantgerichtheid. Dit jaar ligt de nadruk op de lokale verankering, zoals de samenwerking met scholen.”

De jury heeft een beoordeling, maar ook het publiek kan gedurende de maand augustus stemmen op https://www.bibliotheekblad.nl/. “We zullen die link ook delen via andere kanalen zoals Facebook”, besluit Conny.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier