Een chloorarm zwembad betekent een drastische daling van de vervelende nevenwerkingen van chloor zoals rode ogen, huidirritatie, geur in je haar en kleren, enz.

Het nieuwe ontsmettingssysteem werkt op basis van 'zuurstofoxidatie'. Met deze techniek wordt het vervuild zwembadwater in de kelder door een oxidatiecel geleid waarin alle kiemen vernietigd worden. "Het nieuwe ontsmettingssysteem kan opgebouwd worden aan elke bestaande installatie. Zo wordt het mogelijk om op korte termijn veel zwembaden via renovaties chloorarm te maken", vertelt Stef Desmet, ex-directeur van zwembad Dlkom in Dilbeek en actueel commercieel directeur van de startup NoviNato, die het chloorarm zwemconcept voor publieke zwembaden commercialiseert.

Een chloorarm zwembad betekent een drastische daling van de vervelende nevenwerkingen van chloor zoals rode ogen, huidirritatie, geur in je haar en kleren, enz.Het nieuwe ontsmettingssysteem werkt op basis van 'zuurstofoxidatie'. Met deze techniek wordt het vervuild zwembadwater in de kelder door een oxidatiecel geleid waarin alle kiemen vernietigd worden. "Het nieuwe ontsmettingssysteem kan opgebouwd worden aan elke bestaande installatie. Zo wordt het mogelijk om op korte termijn veel zwembaden via renovaties chloorarm te maken", vertelt Stef Desmet, ex-directeur van zwembad Dlkom in Dilbeek en actueel commercieel directeur van de startup NoviNato, die het chloorarm zwemconcept voor publieke zwembaden commercialiseert.