Woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde breidt uit

© GST
Redactie KW

De eerste resultaten van de samenwerking tussen het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde en de Groep Zorg Heilige Familie zijn bekent. Daardoor geeft de gemeenteraad haar goedkeuring in de verdere samenwerking en stemt het ook in bij de uitbreiding van het aantal kamers.

Reeds sinds 2017 lopen de onderhandelingen met Groep Zorg Heilige Familie. De reden hiervoor is een nieuw op te richten structuur en de garantie voor een kwaliteitsvolle werking in Ter Luchte. Deze samenwerking moet op lange termijn leiden tot de optrekking van een vervangingsnieuwbouw voor het huidige Ter Luchte.

Groep Zorg Heilige Familie heeft momenteel nog 65 vergunningen in haar portefeuille voor de site Sint-Jozef, maar waarvoor nog geen goedgekeurde vergunning bestaat en het OCMW van Oostkamp heeft geen vergunningen meer tot haar beschikking. Na een overleg tussen beide partijen en met het idee om deze vergunningen zo optimaal te gebruiken in de toekomst is beslist om 39 van de 65 vergunningen over te dragen aan het OCMW vanuit Groep Zorg Heilige familie.

Het grootste gedeelte van deze overdracht zal aangewend worden voor de uitbreiding in een latere fase van het WTC Ter Luchte met 25 woongelegenheden. Onder andere extra kamers, RVT-bedden voor mensen met een hogere zorggraad, kamers voor kortverblijf en de oprichting van een gesubsidieerd lokaal dienstencentrum. “We draaien goed, maar we moeten de oefening maken om schaalvergroting toe te laten”, weet de voorzitter van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst Sebastian Vande Ginste te vertellen. “Met deze transactie en samenwerking komt het aantal bedden in Ter Luchte op 127 terwijl we er nu 92 hebben. De overdracht moet wel nog goedgekeurd worden door het Agentschap Zorg en gezondheid, maar we verwachten daar geen problemen.”

Voor deze transactie van Groep Zorg Heilige familie naar het OCMW toe zal er voorlopig geen financiële compensatie voorzien zijn. De overdracht wordt ingebracht door Groep Zorg Heilige familie bij de oprichting van een nieuwe VZW.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier