Woonzorgcentrum Ter Linde in Gits organiseert wielerwedstrijd

Wielerwedstrijd in Ter Linde in tijden van corona, dat ziet er zo uit. © EV
Redactie KW

Het team van kinesitherapeuten in Ter Linde organiseert een heel origineel initiatief om de bewoners te laten bewegen. Sinds kort zijn er wielerwedstrijden tussen de bewoners. Zelfs aan gele, groene en bolletjespetten voor de winnaars werd gedacht.

De bewoners van Ter Linde mogen al een tijdje de Woonzorgcampus niet verlaten. Ze zijn benieuwd hoe het dorp er nu uitziet: wat is er veranderd en hoe zien de velden er nu uit? Deze vraag bracht het team van kinesitherapeuten op een idee. “Aan de hand van heel recent filmmateriaal uit het dorp kunnen de bewoners op hometrainers in peloton fietsen in de eigen streek”, klinkt het daar. “Elke dag van de week is er een echte ‘ronde’ op een afdeling. Er is zelfs bevoorrading voorzien. Op het einde van de week worden dan gele, groene en bolletjespetten uitgedeeld aan de winnaars.”

Het initiatief kan op veel bijval rekenen bij de bewoners. “We zullen dit zelfs na corona-tijden zeker nog herhalen. Beweging is immers heel belangrijk, de mensen appreciëren het en er komen zelfs verhalen boven van vroeger.” (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier