Woonzorgcentrum Ter Linde in Gits krijgt uitbreiding met grotere kamers

Schepen Dimitri Carpentier voor de B-vleugel die een upgrade zal krijgen. (foto JT) © SB
Redactie KW

Vier jaar nadat woonzorgcentrum Ter Linde een uitbreiding kreeg met 49 kamers, doet het gemeentebestuur een nieuwe investering. Dit keer wordt de B-vleugel verbouwd en komt er ook een nieuwe vleugel. Het kostenplaatje zou net geen tien miljoen euro bedragen.

“Het is de bedoeling om de kamers in de B-vleugel te vergroten”, licht schepen van Welzijn Dimitri Carpentier (Allen 8830) toe. “Die kamers voldoen nog wel aan de normen, maar ze zijn klein en verouderd. Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen hun oude dag in zo’n kleine kamer moeten doorbrengen. Vandaar dat we ook een nieuwbouw plannen.”

Nieuwe ingang

“Van drie kamers zullen er telkens twee gemaakt worden. Daarnaast zal bij de bestaande vijver een nieuwe vleugel komen. We hadden eerst gekeken om bovenop de bestaande C-vleugel te bouwen, maar dat was praktisch moeilijk haalbaar. De nieuwbouw zal bestaan uit twee verdiepingen van telkens veertien kamers met een centrale leefruimte. Ook de polyvalente zaal wordt met 180 vierkante meter uitgebreid en er komt een nieuwe ingang voor het woonzorgcentrum. Daarnaast nemen we ook de parkeerzone onder handen met extra aandacht voor groen.”

Het project is in handen van architectenbureau VK Studio. Zij stonden eerder ook al in voor de verwezenlijking van AZ Delta in Roeselare en woonzorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke. Het totale kostenplaatje bedraagt 9,8 miljoen euro. De start van de bouw van de nieuwe vleugel is voorzien voor begin 2022 en zou zo’n vijftien maanden in beslag nemen. Daarna worden de kamers in de B-vleugel gefaseerd verbouwd. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier