Woonzorgcentrum ‘t Ponton in Oostende krijgt testkits: alle bewoners en medewerkers getest

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De overheid verdeelde testkits over 80 geselecteerde woonzorgcentra in ons land. Bij woonzorgcentrum ‘t Ponton in Oostende kregen ze woensdagmorgen 170 testkits toegestuurd. “Een opluchting”, klinkt het bij directeur Rik Coture.

Dinsdagmiddag werd de directie van het Oostends woonzorgcentrum op de hoogte gebracht dat er voldoende testkits hun richting uitkwamen om alle bewoners en het personeel van het woonzorgcentrum te testen. “Het gaat om 170 testkits”, vertelt directeur Rik Coture. “Woensdag werden alle bewoners en personeelsleden al getest. Voor ons is het een hele opluchting. Het is belangrijk dat we een juist beeld krijgen van het aantal effectieve besmettingen van onze bewoners en medewerkers. Zo kunnen we met kennis van zaken de mensen gaan opdelen en kunnen we met een gerust gemoed te werk gaan. Het is belangrijk dat dit voor de ganse sector uitgeklaard wordt. Momenteel zijn er amper 80 woonzorgcentra die geselecteerd waren om testkits te ontvangen, waarvan 55 waar het virus al aanwezig is.”

Nog geen resultaten

Dat iedereen nu aan een test onderworpen is, wil niet zeggen dat meteen het resultaat gekend is. “Donderdagmiddag worden alle tests opgehaald en dan worden die naar een labo gebracht. Het zal pas in de loop van vrijdag of zaterdag zijn dat we daar resultaat van hebben. Althans, dat vermoeden we. En uiteraard gaan we dan ook eerst de familie inlichten alvorens we het resultaat naar de buitenwereld zullen communiceren”, aldus de directeur.

Het woonzorgcentrum telt 78 bewoners en 98 medewerkers. Tot maandag werden 8 medewerkers positief getest. In totaal wonen 16 bewoners in isolatie op dezelfde afdeling. Sinds de uitbraak van het coronavirus vielen drie overlijdens te betreuren gerelateerd aan COVID-19.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier