https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Woonzorgcentrum Riethove Oudenburg versoepelt bezoekregeling

© LI
© LI
Redactie KW

De Taskforce Covid-19 Zorg gaf groen licht voor een nieuwe versoepeling in de woonzorgcentra. “Ook de bewoners van woonzorgcentrum Riethove zullen vanaf vandaag opnieuw meer dan twee bezoekers mogen ontvangen. Dit zal een opsteker zijn voor onze bewoners en de families”, zegt schepen van Welzijn Romina Vanhooren.

De tweede fase van versoepelingen in de ouderenzorg gaat nu in. “Naast de twee vaste bezoekers die om de 14 dagen kunnen wisselen, zal bezoek van andere familieleden of kennissen mogelijk zijn in cafetaria De Lisdodde”, legt Romina Vanhooren uit.

“Omdat gebleken is dat vaccinatie niet gelijk staat aan coronavrij, wordt nog steeds ingezet op het vermijden van situaties waarin de maatregelen moeilijk gehandhaafd kunnen worden. Daarom worden enkel de twee vaste bezoekers op de kamer van de bewoner toegelaten en kan er ook slechts een vooraf bepaald aantal bezoekers tegelijk in het woonzorgcentrum worden toegelaten. Bewoners kunnen wel opnieuw het woonzorgcentrum verlaten voor een wandeling of een bezoek bij een vaste bezoeker.”

“Uiteraard dienen hierbij de bekende maatregelen gevolgd worden. Om maximaal bezoekmogelijkheid te bieden aan de bewoners is het terras niet toegankelijk voor externe gebruikers. Samen met het mooie weer komt gegarandeerd binnen enkele weken de zo gemiste gezellige sfeer terug”, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten