Woonzorgcentrum Riethove Oudenburg laat weer beperkt kamerbezoek toe

© LIN
Laurette Ingelbrecht

Iedere bewoner van wzc Riethove mag nu wekelijks een vaste bezoeker ontvangen.

Schepen van Sociale Zaken Romina Vanhooren: “Tot op heden kenden we in WZC Riethove gelukkig nog geen enkele besmetting met het coronavirus. Naast gezondheid zijn ook het familiale contact en het algemene welzijn van de bewoners prioritair. Daarom worden de bezoekmogelijkheden continu afgestemd op de vooropgestelde maatregelen. In deze fase vinden we het dan ook verantwoord om beperkt kamerbezoek opnieuw mogelijk te maken.”

Meer sociaal contact

De bewoners en de medewerkers van woonzorgcentrum Riethove hebben bewogen maanden achter de rug. Van een complete lockdown met videochats, naar babbelboxen en bezoekbubbels. Begin juli kon even kamerbezoek worden toegelaten, maar een tweede golf maakte hier na twee weken weer een eind aan. Op basis van de gunstige lokale cijfers is besloten om vanaf deze week opnieuw meer sociaal contact toe te laten.

ook wandelen kan

“Bewoners kunnen vanaf nu per week een vaste bezoeker op de kamer ontvangen. Verder kan de bewoner nog steeds eens per week twee bezoekers ontvangen in de cafetaria. Om praktische redenen kan dit enkel op afspraak. Omdat buitenbezoek aangeraden wordt, is het ook mogelijk om een wandeling te maken tijdens het bezoekuur“, legt Romina Vanhooren uit.

We proberen het veilig te houden zonder het mentale welzijn van de bewoner uit het oog te verliezen – schepen Romina Vanhooren

Uiteraard blijven alle voorzorgsmaatregelen gelden. Zo dient elke bezoeker zich aan te melden, extra aandacht te besteden aan handhygiëne en social distancing en wordt een mondneusmasker gedragen tijdens het bezoek in het woonzorgcentrum. “Riethove heeft ondertussen ook een draaiboek klaar waarin vijf verschillende situaties beschreven zijn met een aparte bezoekregeling. Op basis van de evolutie van de lokale en nationale coronacijfers zal telkens worden geschakeld naar een aangepaste bezoekregeling. Zo proberen we het veilig te houden zonder het mentale welzijn van de bewoner uit het oog te verliezen”, besluit schepen Romina Vanhooren.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kan men terecht bij het onthaal 059 34 02 30, dit op weekdagen tussen 9.30 en 11.30 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.