Woonzorgcentrum Ons Geluk heft glas op de toekomst

Op de foto herkennen we van links naar rechts: Marie-Louise Onsia, Vanessa De Latter (ergotherpaeut), Herman Vanbelle, Steve De Meester, Christiane Kapers, Nicole Dury, Lobke Tant (Ergotherapeut), Magda Duyvejonck en Florida Sanctorium. (foto JRO)©Jeffrey Roos
Op de foto herkennen we van links naar rechts: Marie-Louise Onsia, Vanessa De Latter (ergotherpaeut), Herman Vanbelle, Steve De Meester, Christiane Kapers, Nicole Dury, Lobke Tant (Ergotherapeut), Magda Duyvejonck en Florida Sanctorium. (foto JRO)©Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De bewoners van woonzorgcentrum Ons Geluk vieren feest. Na een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus begin februari heften ze het glas op de toekomst.

Begin februari werd het woonzorgcentrum met zo’n 80 bewoners, verdeeld over twee campussen, geconfronteerd met een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse mutant van het virus. Drie verdiepingen in campus Avondster gingen in cohortezorg. Een hel voor de medewerkers, maar des te meer voor de bewoners en hun dierbaren. “We kregen de mutant van het virus bij ons binnen via een opname”, vertelt Steven De Meester, zorgcoördinator bij Ons Geluk. “Het virus verspreide zich razendsnel onder onze bewoners en medewerkers en zo moesten we ongeveer dertig bewoners in cohortezorg plaatsen. Daarnaast raakten ook vijftien medewerkers besmet.”

Veel begrip

Het hele woon-zorgcentrum beleefde de meest zware periode uit hun bestaan. “We hebben enorm veel verwacht van iedereen en er was ook heel veel begrip”, gaat Steven De Meester verder. “Het verlies van zes van onze bewoners weegt nog steeds zwaar door.”

Een week geleden werd de laatste bewoner voor de tweede keer gevaccineerd en dat zorgt vooral voor opluchting. “Het bezoek kan zo eindelijk weer op gang komen, weliswaar beperkt, maar alles is beter dan wat geweest is. Hoe we de toekomst zien? We hopen dat we snel weer een open woon-zorgcentrum kunnen worden zoals we dat altijd zijn geweest”, aldus Steven.

Blij met bezoek

Herman Vanbelle (70) kwam 3,5 maanden geleden in het woon-zorgcentrum terecht nadat hij zes maanden in het ziekenhuis verbleef door een hersenbloeding. “Ik was zelf besmet”, vertelt de man. “Al bij al was ik niet echt ziek, al heb ik het wel gevoeld. Waar ik wel wat ziek van was is van het vaccin, maar al bij al viel dat nog mee. Ik ben blij dat ik opnieuw bezoek mag ontvangen, want dat heb ik het meest gemist.”

S-Plus, vooral actief binnen het verenigingsleven, trekt langs verschillende woon-zorgcentra in de provincie. “Met een bandje proberen wij de bewoners te entertainen”, vertelt Ellen Kimpe. “Die mensen zijn door een hele nare periode gegaan en verdienen het nu om wat te ontspannen.”

Na het optreden klonken de bewoners en de medewerkers van Ons Geluk op wat geweest is en op een betere en coronavrije toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier