Woonzorgcentrum Karmel breidt uit en renoveert

Stadsbestuur en directie van vzw Curando in de tuin van De Karmel met op de achtergrond het te renoveren gedeelte van het vroegere gebouw.© (Foto DJW)
Stadsbestuur en directie van vzw Curando in de tuin van De Karmel met op de achtergrond het te renoveren gedeelte van het vroegere gebouw.© (Foto DJW)
Redactie KW

Momenteel zijn zowel de renovatiewerken van de oude gebouwen als de uitbreiding met een nieuwbouw bezig van wzc De Karmel in de Karmeldreef. In totaal gaat het over een investering van 4,2 miljoen euro. In de loop van volgend jaar is alles instapklaar.

Bouwheer is vzw Curando Onze-Lieve-Vrouw van 7 Weeën Ruiselede met Anje Degraeve als zonaal directeur Curando Zuid. Zij verduidelijkt dat het gaat over de tweede fase van het woonzorgproject op de site waar vroeger een hersteloord voor langdurige zieken was. “Op deze site werd in november 2019 een nieuw woonzorgcentrum met cafetaria en tuin geopend. Dat was de eerste fase. Nu zijn we toe aan renovatie van het overgebleven gedeelte van het vroegere gebouw. Dat wordt gerenoveerd en ingericht als dagcentrum, lokaal dienstencentrum en kinderdagverblijf. Deze werken moeten eind dit jaar af zijn, om dan te kunnen openen in januari 2022. Het dienstencentrum mag ook worden gebruikt door de Waregemse verenigingen”, zegt Anje Degraeve.

Naast de renovatie is er ook nog de aanbouw van een nieuwe vleugel kant Karmeldreef. Die sluit aan op het huidige gebouw. “Hier gaat het over een uitbreiding van het wzc tot 60 woongelegenheden en 7 assistentiewoningen. Die komen op de plek waar je vroeger de lagere school Het Kleurenbos had. De kamers zijn afgewerkt tegen de zomer van 2022.”

Karmelbos

Intussen realiseerde vzw Curando de aansluiting van de achtergelegen tuin op het Karmelbos dat beheerd wordt door de stad als openbaar domein. In de tuin staan enkele beeldhouwwerken, onder andere van Jan Desmarets, Kris Van Gent en Marleen Vandewalle. En er is een voetpad naar het bos. De cafetaria kijkt uit op deze groene site. “Wij gaan dit park nog verder verfraaien”, zegt Anje Degraeve. “En wij denken ook al aan ons volgend project: de aanleg van een grote parking rond en aan de gebouwen om de verkeershinder voor de buurtbewoners tot een minimum te beperken. Daarvoor zoeken wij samen met het stadsbestuur naar een goeie, structurele oplossing. Daarover verneem je later nog meer nieuws.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.