Woonzorgcentrum Het Gulle Heem is opnieuw coronavrij

© Getty Images
Redactie KW

Woonzorgcentrum Het Gulle Heem in Gullegem is opnieuw coronavrij. Midden oktober werd er bij 17 bewoners en 5 personeelsleden corona vastgesteld.

In woonzorgcentrum het Gulle Heem werden midden oktober, nadat eerder twee bewoners een positieve coronatest aflegden, alle 97 medewerkers en alle 79 bewoners getest op het coronavirus. Bij die grootschalige testronde werd bij 17 bewoners het coronavirus vastgesteld, net als bij 5 personeelsleden. Het was de eerste keer dat het coronavirus in het woonzorgcentrum was binnen geslopen. Tijdens de eerste golf bleef het woonzorgcentrum gespaard.

In het woonzorgcentrum werd meteen het nodige gedaan om het virus in te dijken. De besmette bewoners werden snel afgezonderd van de niet-besmette bewoners. Niemand heeft ernstige gezondheidsklachten vertoond.

Terug normale werking

Intussen, na twee testrondes en een korte extra quarantaineperiode, is gebleken dat niemand nog besmet is. De cohortewerking is volledig afgebouwd. Er wordt terug normaal gewerkt. Uiteraard is dit een grote opluchting voor de bewoners, de families en voor het personeel dat zeer grote inspanningen leverde.

“Dit is vanzelfsprekend een erg positief bericht, maar we willen ook nuanceren”, klinkt het bij het wzc. “Hoe veel inspanningen een woonzorgcentrum ook levert, er is jammer genoeg ook wat geluk en ongeluk mee gemoeid. We willen dus niet ‘stoefen’ met dit goede nieuws, maar gewoon blij zijn dat we dit kunnen melden, en hopen dat we ook in de toekomst verder gespaard blijven van het virus.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier