Woonzorgcentrum De Meers vangt coronapatiënten op

Vanaf woensdag vangt het woonzorgcentrum De Meers in Waregem maximaal zeven coronapatiënten van het O.L.V. van Lourdesziekenhuis op. Het gaat om patiënten die aan de beterhand zijn, maar nog niet voldoende hersteld zijn om naar huis te mogen. Tijdens de eerste golf werd het Waregemse rusthuis heel hard getroffen door het coronavirus.

© gf

“In een aparte ruimte op de benedenverdieping voorzien we zeven kamers”, legt schepen van Sociale Zaken Joost Kerkhove (CD&V) uit. “Onze personeelsleden hebben spontaan voorgesteld om patiënten over te nemen, omdat ze de hulp van het ziekenhuis tijdens de eerste golf niet vergeten zijn.” In het voorjaar lieten 63 bewoners van het rusthuis het leven als gevolg van een besmetting en kwam het ziekenhuispersoneel bijspringen, omdat te veel personeelsleden ziek waren.

Dat de samenwerking nu omgekeerd verloopt, is een teken van “onderlinge solidariteit” volgens het stadsbestuur. “De druk blijft toenemen en het ziekenhuis kampt met uitval van het personeel, dus het is goed dat wij kunnen bijspringen”, stelt Kerkhove, die daarin bijgetreden wordt door ziekenhuisdirecteur Noël Cierkens. “De samenwerkingen met de woonzorgcentra in de streek zijn cruciaal. Patiënten die geen specialistische zorg meer nodig hebben, maar nog te zwak zijn om naar huis te gaan, worden zo goed opgevangen in een omgeving met gespecialiseerde zorgverleners.”

Voor de bewoners van het woonzorgcentrum De Meers verandert er niets. De coronapatiënten worden opgevangen in een afgescheiden afdeling, met een aparte ingang. Ook met woonzorgcentrum De Karmel heeft het ziekenhuis een samenwerkingsovereenkomst om patiënten over te brengen. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.