Woonzorgcentrum De Boarebreker in Oostende coronavrij

© GLO
Redactie KW

Woonzorgcentrum De Boarebreker is coronavrij. Dat meldt het stadsbestuur van Oostende. Begin mei kende het woonzorgcentrum een uitbraak van covid-19, maar nu is het virus er helemaal buiten en wordt de cohortafdeling afgebouwd.

Op woensdag 8 juli werden de bewoners van wzc De Boarebreker die op de cohortafdeling verblijven, opnieuw getest op covid-19. Donderdag bleken alle resultaten negatief. Dit betekent dat er op dit moment geen bewoners meer besmet zijn met covid-19. Ook de bewoners die de afgelopen maanden besmet raakten met het coronavirus, testten intussen negatief. Lacourt, het andere woonzorgcentrum van de stad Oostende, was al eerder coronavrij.

Deze week wordt dan ook de covidafdeling in De Boarebreker afgebouwd. In deze aparte afdeling werden bewoners verzorgd die een positieve test hadden afgelegd, zodat contact met niet-besmette bewoners uitgesloten werd.

In de beide woonzorgcentra van Stad Oostende blijven alle medewerkers nauwgezet rekening houden met alle richtlijnen om nieuwe besmettingen te voorkomen. Ook bezoek verloopt verder volgens strikte richtlijnen. De CRA, de coördinerend-raadgevend arts, en de arbeidsgeneesheer, blijven ook nu nog de situatie in de Boarebreker en Lacourt op de voet volgen.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier