Woonzorg- en Dienstencentrum De Zilverberg in Roeselare dompelt bewoners onder in Afrikaanse tradities

De Afrikaanse week in De Zilverberg Roeselare werd officieel geopend door burgemeester Kris Declercq. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Marah Cham

Van 21 tot 25 februari organiseert het woonzorgcentrum en dienstencentrum De Zilverberg een Afrikaanse week in samenwerking met Vivial, een cultuurproject van La Barraca. Tijdens die week zullen ze bewoners en bezoekers laten proeven van klassiek Afrikaans eten, muziek en andere tradities. Burgemeester Kris Declercq deed de officiële opening van de cultuurweek dan ook in het Afrikaans.

Na de ceremoniële opening door burgemeester Kris Declercq, werd er een typisch Afrikaanse maaltijd geserveerd. Op het menu stond Pilau Manala met rijst en Kachumbari, met als dessert een koffie met bakbananen.

Elke dag van de cultuurweek wordt er een gelijkaardig programma gevolgd. De dag wordt telkens ingezet met een traditioneel Afrikaans muziekmoment. Daarna worden er verschillende demonstraties en workshops gehouden, zoals djembe en het gebruik van raffia.

Op vrijdag wordt de Afrikaanse week feestelijk afgesloten door Vamos Pra Lutar, een solidariteitskoor met leden afkomstig uit alle hoeken van West-Vlaanderen.

Startschot

De Afrikaanse week is nog maar het begin voor WZC en DC De Zilverberg. Komende maanden wil De Zilverberg nog meer themaweken organiseren rond specifieke landen en regio’s. Oost-Europa en de Filipijnen staan ook nog in hun agenda. Beide hebben, net als Afrika, een link met een aantal medewerkers.

Eind juni wordt er ook een groot festival georganiseerd voor bezoekers, bewoners en publiek. Daar zullen de verschillende thema’s nog eens extra uitgelicht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier