Woonwinkel Regio Tielt huist voortaan in oude conciërgewoning stadhuis

Schepen van Wonen Simon Bekaert met woonwinkel-coördinator Jurgen Vierstraete en naast hen schepen Veerle Vervaeke, burgemeester Els De Rammelaere, waarnemend stadssecretaris Hendrik Vanbruaene en schepen Bart Biebuyck. © RDC
Redactie KW

De Woonwinkel Regio Tielt zat wat krap behuisd. Daarom besloot de stad Tielt de dienst te verhuizen naar de oude conciërgewoning naast het stadhuis.

Tot nog toe zat Woonwinkel Regio Tielt in het stadhuis, net naast enkele andere diensten. Hierdoor zaten de vier bedienden op een rijtje en kon discretie niet gegarandeerd worden voor mensen die met een huizenprobleem zaten, want verschillende andere stadsdiensten konden meeluisteren. Toen de conciërge besloot haar taak te stoppen, besloot de stad om de Woonwinkel, die een samenwerking is van Tielt met Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede en Wingene, in de oude conciërgewoning onder te brengen.

De Woonwinkel ziet de laatste jaren overigens een pak meer klanten over de vloer komen. In de beginjaren was dat steevast om te informeren over premies rond pakweg huizenaanpassing, maar alsmaar meer mensen die komen kampen met met betalingsproblemen en kunnen niet langer een huis betalen.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier