Woonproject Jerome Debouttestraat in Zarren ingehuldigd

Redactie KW

Woensdagmiddag werd het sociaal woonproject Jerome Debouttestraat op de site van het voormalig parochiaal centrum De Kring in Zarren officieel ingehuldigd.

Dat centrum werd in december 2013 afgebroken en de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel uit Roeselare bouwde er 19 huurwoningen, twee huurappartementen en acht duplexwoningen. De nieuwe straat, die aansluit op de Stadenstraat, is genoemd naar Jerome, de zoon van een vroegere burgemeester van Zarren en aannemer Alfons Deboutte.

De wooneenhouden zijn sinds 9 oktober 2015 opgeleverd en zijn momenteel al verhuurd. Het doelpubliek bestaat hier voornamelijk uit senioren of minder mobiele mensen. De duplexwoningen kunnen maximaal vier personen huisvesten en komen tegemoet aan de vraag naar huisvesting voor alleenstaanden en kleine gezinnen.

Op 1 april startte De Mandel op dezelfde site ook met de bouw van acht sociale koopwoningen met drie slaapkamers. De woningen beschikken over een inpandige garage en een elk een private tuin. Ze bestaan uit een gelijkvloers en kamers onder een zadeldak en worden binnenkort opgeleverd. Ze zijn vanaf nu te koop voor wie voldoet aan enkele voorwaarden, na te lezen op www.demandel.be/kopen of via 051 25 35 00.

(TLK – Foto Kurt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.