Wooncomplex in ‘t Frans Stokbroodje in Ingelmunster

Volgend jaar start de bouw van negen appartementen en één studio. (GF)
Redactie KW

Immo2021 kocht de gebouwen van ‘t Frans Stokbroodje en het gebouw ernaast aan. Volgend jaar start de bouw van negen appartementen en één studio. Het complex krijgt de naam Residentie Corso.

Immo2021 is de zaak van Kristof Van Biervliet, de zaakvoerder van de treinenspeciaalzaak Märklin in de Bruggestraat 66. Twintig jaar geleden bouwde Kristof de vroegere cinema Corso om tot een zaak voor treinliefhebbers, nu bekend in binnen- en buitenland. Zijn vader was in zijn vrije tijd een grote treinfanaat. Kristof maakte er zijn beroep van.

Door de aankoop van de gebouwen ‘t Frans Stokbroodje en de woning ernaast is Kristof niet van plan om zijn treinenspeciaalzaak groter te maken. “Dat is helemaal niet de bedoeling”, zegt hij. “Onze zaak is groot genoeg. We moeten het nog aan kunnen en we willen een goed overzicht behouden. Met Immo2021 kochten we de gebouwen naast onze zaak aan om er een gloednieuw appartementsgebouw te bouwen.”

In de voorbije weken werden de twee woningen afgebroken. Het terrein werd ook bouwklaar maakt. Daar wordt Residentie Corso opgetrokken. “Er moet nu nog een grondstudie gebeuren. In het voorjaar van 2021 willen we beginnen met de bouw van negen appartementen en één studio, afhankelijk van de bodemsonderingen. Vallen die mee, dan is het best mogelijk dat we al in december starten met het bouwen van de vijftien garages, die achter het appartementencomplex zijn gelegen. In het appartementsgebouw zelf komt er een doorrit naar de achterzijde van het gebouw, waar de garages worden opgetrokken”, vertelt Kristof verder.

Moderne bouwstijl

“We kiezen voor een moderne hedendaagse bouwstijl met strakke look. De appartementen zijn 80 tot 155 m² groot. Ieder appartement beschikt over één, twee of drie slaapkamers. De duplex is 155 m² groot. De verkoopprijzen liggen nu nog niet vast.” (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier