Woon-zorgcentrum Sint-Camillus zamelt moederdaggeschenken in

Het woon-zorgcentrum Sint-Camillus wil haar bewoners ondanks alles een fijne Moederdag bezorgen. © EDB
Redactie KW

Omdat het zondag voor de mama’s en oma’s in een woon-zorgcentrum een Moederdag wordt waarop ze hun familieleden niet kunnen ontvangen, zochten ze bij wzc Sint-Camillus naar een oplossing om hen toch een moederdaggeschenkje te kunnen aanbieden.

“Door de omstandigheden zal Moederdag dit jaar anders verlopen dan de andere jaren”, stelt directeur Edwine Laridon. “Moederdag is een dag om je moeder, schoonmoeder, grootmoeder, overgrootmoeder te eren met een geschenkje, een kaartje, een liedje, een videoboodschap, …” Om hen toch in de bloemetjes te kunnen zetten, zamelt het woon-zorgcentrum tot donderdag de bloemen, cadeautjes en kaartjes in aan een registratiepost aan de achterzijde van het gebouw. “We vragen wel om snijbloemen in een vaas te steken, want we zullen anders vazen tekortkomen”, luidt het bij het woonleefteam.

Het team roept de familieleden op om ook videoboodschappen via WeTransfer door te sturen naar animatie@wzcsintcamillus.be of via de Messengerkanalen per afdeling. “We vragen de familieleden ook om de lievelingsliedjes van de mama’s door te sturen. Die spelen we dan af op vrijdag.”

Nog geen tuincontacten

In het woon-zorgcentrum zijn momenteel nog geen tuincontacten mogelijk. “Ook raamcontacten op het gelijkvloers kunnen we nog niet organiseren”, zegt de directeur. “De bewoners blijven op hun afdeling en we blijven momenteel werken met videogesprekken.”

Er verblijven negen mensen in de cohortafdeling van het woon-zorgcentrum. De twee bewoners die zaterdag nog geen resultaat kregen van hun testen op Covid-19, testten uiteindelijk beiden negatief. De huidige maatregelen van de regering voor woon-zorgcentra gelden nog tot 17 mei. “We zijn ondertussen aan het nadenken over een exitstrategie.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.