Woon-zorgcentrum Residentie De Brink in Koksijde volledig coronavrij

© MVQ
Redactie KW

Goed nieuws uit het woon-zorgcentrum Residentie De Brink in Sint-Idesbald. Alle bewoners zijn negatief getest op het coronavirus covid-19. Niemand blijkt besmet. Ook de personeelsleden bleven tot nu toe coronavrij.

In woon-zorgcentrum De Brink verblijven 30 personen en er zijn 21 medewerkers actief. Sinds het begin van de coronacrisis heeft het centrum heel wat inspanningen geleverd om het virus buiten te houden. Ze gingen snel in volledige lockdown. Enkel het personeel kreeg nog toegang. De hygiëne- en veiligheidsmaatregelen worden strikt toegepast: handen worden grondig gewassen en ontsmet,… Het personeel werkt met mondmaskers. Voorlopig blijft het bezoekverbod nog even van kracht.

Burgemeester Vanden Bussche: “We zijn oprecht blij te horen dat alle bewoners van het woon-zorgcentrum De Brink coronavrij zijn. Onze bekommernis voor hen, bij uitbreiding van alle rusthuisbewoners in onze gemeente is zeer groot. Het nauwgezet naleven van de maatregelen heeft alvast positieve invloed.” (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier