Woon-zorgcentrum Hardoy niet langer covidvrij

Woon-zorgcentrum Hardoy. © JM
Redactie KW

Nadat WZC Sint Vincentius in Ardooie vorige week getroffen werd door het coronavirus, zijn er nu ook in het WZC Hardoy in de Eekhoutstraat enkele positieve gevallen.

Directeur Barbara Depooter: “Er werd een globale test afgenomen van alle bewoners en medewerkers. Daaruit bleek dat er twee bewoners en twee personeelsleden positief waren. Een bewoonster was er erg aan toe en is na een kort verblijf in het ziekenhuis overleden. Alle tafelgenoten van deze bewoonster zijn nu in kamerisolement”, klinkt het.

In Hardoy hebben ze uit voorzorg enkele regels verstrengd voor alle bewoners. Bij het verlaten van de kamers moeten de handen ontsmet worden en ook bij het deelnemen aan activiteiten. Uit voorzorg wordt er volgende week opnieuw getest bij alle medewerkers.

Eenzaamheid

De strijd tegen corona is één zaak, maar ook de eenzaamheid moeten ze tegengaan. “Morgen is er hier een herdenkingsdienst voor de overleden bewoners van het afgelopen jaar. Dit gebeurt met respect voor het afstand houden in ons ruim restaurant. Omdat we alles in het werk stellen om de bewoners te laten genieten, is er dinsdag aanstaande hier een paardenshow. Hopelijk kunnen een aantal mensen dit buiten meemaken. Anderen zullen het vanuit hun kamer kunnen volgen”, aldus directeur Barbara. Samen met haar team doet ze er alles aan om de situatie veilig te houden. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier