Woon-zorgcentrum De Boarebreker opent covidafdeling

© GLO
Gillian Lowyck

Nadat eerder deze week bekendraakte dat er twee besmettingen waren met het coronavirus in woon-zorgcentrum De Boarebreker, werden de bewoners van de bewuste afdeling getest. Daaruit blijkt nu dat acht extra bewoners besmet zijn. Daarom werd beslist om een speciale covidafdeling te openen waar de besmette bewoners apart verzorgd zullen worden.

Vorige vrijdag testten twee bewoners in woon-zorgcentrum De Boarebreker positief op het coronavirus. Uit voorzorg werd de afdeling Zeebries, waar zij verbleven, meteen geïsoleerd. De andere bewoners van de afdeling Zeebries werden de volgende dag opnieuw getest en acht van hen bleken ook besmet te zijn met het virus.

Eén week kamerisolatie

“In samenspraak met de coördinerend-raadgevend arts (CRA) werd daarom beslist om een aparte covidafdeling te openen in De Boarebreker”, zegt bevoegd schepen Natacha Waldmann (Groen). “Daar kunnen de bewoners die een positieve test aflegden apart verzorgd worden. Op die manier is er geen contact met de andere niet-besmette bewoners.”

De bewoners die in dezelfde afdeling verbleven, maar een negatieve test aflegden, verhuizen tijdelijk naar een andere afdeling van het woon-zorgcentrum. Uit voorzorg verblijven zij daar nog minstens één week in kamerisolatie. De familieleden van alle bewoners van het woon-zorgcentrum werden al persoonlijk op de hoogte gebracht van de situatie.

Bezoek in woon-zorgcentrum Lacourt

“De Vlaamse overheid besliste dat woon-zorgcentra vanaf maandag 18 mei opnieuw bezoek mogen ontvangen”, gaat de schepen verder. “In wzc A. Lacourt zal bezoek mogelijk zijn, maar onder strikte voorwaarden. Zo wordt maar één bezoeker per bewoner toegelaten in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Alle bezoekers zullen ook een mondmasker moeten dragen en mogen de twee weken voor het bezoek geen symptomen van het coronavirus hebben gehad. De familieleden van de bewoners werden door het woon-zorgcentrum geïnformeerd over alle andere praktische regelingen.”

Door de recente besmettingen in wzc De Boarebreker kan de bezoekregeling daar ten vroegste op 3 juni opgestart worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier