Woon- en Zorgbedrijf Wervik huldigt vrijwilligers voor tien jaar inzet

V.l.n.r. voorzitter Lien Deblaere, Ginette Ghesquière, burgemeester Youro Casier, Marino Vandevoorde, schepen Geert Bossuyt, Rita Claeys en de nieuwe vrijwilligerscoördinator Angie Loor. © MPM
Redactie KW

In het kader van de Week van de Vrijwilliger boden de stad, het OCMW en de OCMW-vereniging Woon- en Zorgbedrijf Wervik 111 vrijwilligers in de polyvalente zaal van Het Pardoen een lunch aan. Drie vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet omdat ze al tien jaar behoren tot het vrijwilligersteam.

Ginette Ghesquière is vooral actief in wzc Het Pardoen en serviceflats Ter Drapiers in de Gasstraat, maar ze springt ook bij op de andere sites. Marino Vandevoorde helpt in buurtcentrum De Kier. Rita Claeys is een trouwe vrijwilliger binnen de werking van het Vrouwencentrum in de Duivenstraat.

Angie Loor is de nieuwe vrijwilligerscoördinator. Ze staat in om nieuwe vrijwilligers te begeleiden naar de dienst/afdeling die het best bij hen past en er voor te zorgen dat de vrijwilligerscontracten en alle wettelijke verplichtingen in orde zijn. De afdelingshoofden staan in voor onthaal en begeleiding. De vrijwilligerscoördinator volgt ook het waarderingsbeleid op.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

“Zo is er in elke afdeling een kleinschalige nieuwjaarsactiviteit, een vrijwilligerslunch tijdens de Week van de Vrijwilliger, een filmvoorstelling en krijgt men ook de mogelijkheid om gratis een griepvaccin te krijgen”, aldus voorzitter Lien Deblaere van Woon- en Zorgbedrijf Wervik. “Dit waarderingsbeleid vinden we uitermate belangrijk. Dit was ook de aanleiding om verder te kiezen voor een vrijwilligerscoördinator. Bij de integratie van het OCMW in de stad viel de groep vrijwilligers uiteen in vrijwilligers van OCMW en vrijwilligers van de stad terwijl het vroeger één hechte groep was. Met een coördinator hebben we zekerheid dat alle vrijwilligers van hetzelfde waarderingsbeleid genieten. Vrijwilligers zijn onmisbaar. Het zijn mensen die de samenleving warmer en mooier maken en die we moeten koesteren.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier