Woning in Zulte volledig uitgebrand door kortsluiting

De brand is in de keuken ontstaan en je ziet dat het dak volledig weg is, het vuur heeft het volledige huis van onderuit verteerd. © JF
Redactie KW

In de nacht van dinsdag op woensdag brandde een woning aan de Staatsbaan volledig uit. Daniella van Vooren en David Dekyvere en vier van de zeven kinderen uit hun nieuw-samengestelde gezin konden allemaal ontsnappen, maar ze zijn alles kwijt. Het gaat bovendien om het geboortehuis van de Zultse kunstschilder Georges Dheedene. “Er is nog een waterkansje dat we de gevel met stutten kunnen redden, maar de rest is verloren”, aldus clusterofficier van brandweerzone centrum Hillert Bingé.

De brand ontstond omstreeks twintig voor drie ‘s nachts in de keuken, vermoedelijk door een kortsluiting. Het grote geluk was dat David Dekyvere die nacht op de zetel sliep. Hij is namelijk vrachtwagenchauffeur en moest heel vroeg op. Hij merkte de brand op, sloeg alarm en zo hebben zijn vrouw Daniella en de kinderen net op tijd het huis kunnen verlaten. “Onze brandweer was vrij snel ter plaatse, zowel die van Waregem als die van Deinze heeft de oproep beantwoord”, vertelt de brandweerofficier. “Maar toch sloegen de vlammen al uit de ramen tegen dat ze toekwamen. De brand is in de keuken ontstaan en je ziet dat het dak volledig weg is, het vuur heeft het volledige huis van onderuit verteerd. Het is een oud huis met nog veel hout in de constructie.”

“Tegen een uur of zeven ‘s morgens waren onze diensten terug op de kazerne, maar omstreeks halfzes in de namiddag, kregen we een oproep dat er terug rook uit het huis kwam. We zijn opnieuw uitgerukt, maar het ging om niets ernstigs, er lag nog wat papier na te smeulen. We hebben nog even nageblust en nu zit ons werk er definitief op, het is aan de verzekering nu”, besluit Bingé.

De aanpalende woningen bleven zo goed als volledig gespaard van de brand, enkel de doordringende brandgeur hangt ‘s avonds nog tot ver in de lucht. Het gezin is voorlopig ondergebracht in een noodwoning van het OCMW en was nog niet bereikbaar voor verder commentaar.

(JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier